DOLAR 32,8301 -0.22%
EURO 35,6793 -0.56%
ALTIN 2.538,150,14
BITCOIN 2162878-2,56%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Sözde : “ABD, İsrail’in Gazze’yi Yeniden İşgal Etme Planını Desteklemiyor”

Sözde : “ABD, İsrail’in Gazze’yi Yeniden İşgal Etme Planını Desteklemiyor”

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'yi yeniden işgal etme planını desteklemediklerini açıkladı. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "süresiz işgal" açıklamalarına resmi yanıt geldi.

ABONE OL
8 Kasım 2023 06:58
Sözde : “ABD, İsrail’in Gazze’yi Yeniden İşgal Etme Planını Desteklemiyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, bir basın toplantısında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ni tekrar işgal etme isteğine ilişkin bir soruyu yanıtladı. Patel, “İsrail’in Gazze’yi tekrar işgal etmesini desteklemiyoruz.” ifadesini kullanarak, ABD’nin bu konudaki resmi pozisyonunu net bir şekilde ortaya koydu.

Daha önce de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail ziyareti sırasında İsrail yetkililerine benzer bir mesajı iletmekteydi. Patel, Blinken’ın İsrail yetkililerine Gazze’yi işgal etme planlarını açık bir şekilde desteklemediklerini ifade ettiğini söyledi.

ABD’nin pozisyonu, İsrail’in Gazze’yi tekrar işgal etme isteğini reddederek, bu yönde bir eyleme destek vermediği yönündedir. Ancak, Patel, İsrail’in bölgedeki güvenliğinin sağlanması gerektiğini ve Gazze’nin terör saldırılarına karşı bir üs olmaması gerektiğini vurguladı.

Bununla birlikte, Beyaz Saray da gelişmelere ilişkin bir açıklama yaparak ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Netanyahu’nun her konuda aynı fikirde olmadığını belirtti. Açıklamada, “İsrail ve ABD dostlar ancak her konuda kelimesi kelimesine anlaşmamız gerekmiyor.” ifadesine yer verildi. Bu, iki ülke arasındaki ilişkilerin, bazı konularda farklı görüşlere sahip olabileceği ve bu tür durumların diplomatik ilişkilere zarar vermeden ele alınabileceği anlamına gelmektedir.

Özetle, ABD resmi olarak İsrail’in Gazze’yi tekrar işgal etme planını desteklememekte ve bu yönde bir açıklamayı ABD Dışişleri Bakanlığı yapmıştır. İki ülke arasında farklılıklar olabileceği, ancak dostane ilişkilerin sürdürülebileceği vurgulanmıştır. Bu gelişmeler, bölgedeki güvenlik ve istikrar konularında uluslararası ilişkilerdeki karmaşıklığı yansıtmaktadır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.