DOLAR 32,9679 0.46%
EURO 35,8392 0.62%
ALTIN 2.517,37-0,45
BITCOIN 2114342-1,93%
İstanbul
28°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Marmara Denizi’nde 5.1 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevresinde Sarsıntı

Marmara Denizi’nde 5.1 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevresinde Sarsıntı

Marmara Denizi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Bursa ve Kocaeli'yi salladı. AFAD, Bakanlar ve Valiler açıklama yaptı. İlgili kurumlar saha taraması için sevk edildi, sağlık ekipleri bölgede görevlendirildi.

ABONE OL
4 Aralık 2023 11:51
Marmara Denizi’nde 5.1 Büyüklüğünde Deprem: İstanbul ve Çevresinde Sarsıntı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara Denizi Gemlik Körfezi’nde 5.1 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Deprem, İstanbul, Bursa, Kocaeli ve çevre illerde hissedildi.

AFAD’ın internet sitesine göre, deprem yaklaşık 9 kilometre derinlikte kaydedildi, ancak Kandilli Rasathanesi tarafından 4.9 büyüklüğünde olarak duyuruldu. Aynı bölgede saat 10.45’te 4.5 büyüklüğünde başka bir deprem daha kaydedildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, depremin kent genelinde olumsuz bir duruma neden olmadığını belirtti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilgili kurumların ekiplerinin saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu ana kadar olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, depremin ardından can kaybı ve hasar olmadığını açıkladı.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, canlı yayında yaptığı açıklamada, depremin Marmara Denizi Gemlik Açıkları’nda meydana geldiğini belirtti. Tatar, “Kırılmayı bekleyen Marmara’da birçok aktif fay var, bu fayın karakterini öğrendiğimizde her şey daha net ortaya çıkacak. Deprem orta büyüklükteydi, artçı sarsıntılar olabilir” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin ardından Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki sağlık ekiplerinin bölgeye yönlendirildiğini ve tarama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.