DOLAR 32,8301 -0.22%
EURO 35,6793 -0.56%
ALTIN 2.538,150,14
BITCOIN 2162878-2,56%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Ankara Kalesi Çevresinde Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Binlerce Tarihi Sikke ve Obje Ele Geçirildi

Ankara Kalesi Çevresinde Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Binlerce Tarihi Sikke ve Obje Ele Geçirildi

Ankara Kalesi çevresinde gerçekleşen operasyonda Roma, Bizans, Antik Yunan, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait binlerce tarihi sikke ve obje ele geçirildi. Operasyon sonucu 1 kişi gözaltına alındı ve tarihi eserler müzelere teslim edilmek üzere el konuldu.

ABONE OL
3 Kasım 2023 22:45
Ankara Kalesi Çevresinde Tarihi Eser Kaçakçılığı Operasyonu: Binlerce Tarihi Sikke ve Obje Ele Geçirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kültür ve tabiat varlıklarının korunması ile kaçakçılığın önlenmesine yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon, Ankara Kalesi çevresindeki tarihi dokunun korunmasına yönelik bir adım olarak hayata geçirildi.

Ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda, Ankara Kalesi civarında tarihi eserlerin bulunduğu ikamet ve depolar tespit edildi. Polis ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde etnografik ve arkeolojik nitelikte binlerce tarihi eser ele geçirildi. Bu eserler arasında Roma, Bizans, Antik Yunan, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait milyonlarca dolar değerinde 4 bin 212 adet altın, gümüş ve bronz sikke bulunuyordu. Ayrıca operasyon sırasında 893 adet arkeolojik ve etnografik nitelikte obje, 4 adet etnografik nitelikte olan tabanca, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 109 adet fişek de ele geçirildi.

Operasyon sonucu tarihi eserlere el konulurken, olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen tarihi eserler, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Etnografya Müzesi’ne teslim edilmek üzere koruma altına alındı. Bu başarılı operasyon, kültürel mirasın korunması ve kaçakçılığın önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.