DOLAR 32,8323 -0.21%
EURO 35,6856 -0.56%
ALTIN 2.537,460,11
BITCOIN 2163993-2,65%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

TikTok’un Türkiye Temsilcisine Çağrı: Tartışmalara Yol Açan Uygulamaları Anlatın

TikTok’un Türkiye Temsilcisine Çağrı: Tartışmalara Yol Açan Uygulamaları Anlatın

Türkiye'nin Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un MENAT Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen'i komisyon toplantısına çağırarak, platformun Türkiye'deki tartışmalı uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunmasını talep etti. Yayman, dijital ağların Türkiye'nin aile yapısını zedeleyici faaliyetlerine karşı olduklarını belirterek, TikTok'un bu konudaki açıklamalarını beklediklerini dile getirdi.

ABONE OL
1 Aralık 2023 19:24
TikTok’un Türkiye Temsilcisine Çağrı: Tartışmalara Yol Açan Uygulamaları Anlatın
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok’un MENAT Bölgesi Kamu Politikaları Yöneticisi Emir Gelen’i 7 Aralık’ta komisyon toplantısına çağırarak, platformun Türkiye’deki tartışmalı uygulamaları hakkında açıklamalarda bulunmasını talep etti. Yayman, dünyada ve Türkiye’de ulusaşırı dijital ağların tartışıldığını, bu ağların Türkiye’nin aile yapısını zedeleyici faaliyetlerine karşı olduklarını belirtti.

Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, Türkiye’deki dijital ağların temsilcilik açmasının önemine vurgu yaparak, TikTok’un Türkiye’deki etkileşimlerini anlamak istediklerini ifade etti. Hüseyin Yayman, TikTok’un Türkiye’de milletin değerlerine uymayan tavırlarını kabul etmediklerini ve bu konudaki çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.

Yayman, TikTok’un Türkiye’deki temsilcisinden, platformun Türk kültürüne ve toplumsal normlara saygılı bir şekilde faaliyet gösterip göstermediğine dair açıklamalar yapmasını ve komisyonun sorularına yanıt vermesini beklediklerini belirtti. Komisyonun TikTok’a yönelik yaptırımları da değerlendireceğini sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.