DOLAR 32,8587 0.02%
EURO 35,6818 -0.02%
ALTIN 2.554,190,37
BITCOIN 2183699-0,34%
İstanbul
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:13

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Onur Şener Davası: İstinaf Mahkemesi, Cinayet Zanlılarına Hüküm Verdi

Onur Şener Davası: İstinaf Mahkemesi, Cinayet Zanlılarına Hüküm Verdi

Ankara'da müzisyen Onur Şener'in öldürülmesi davasında İstinaf Mahkemesi kararını açıkladı. İlker Karakaş'a onanan 25 yıl ceza, Ali Gündüz'e indirilen 12 yıl, Semih Soyalp'e 10 yıl hapis cezası verildi. Gözde Gündüz ve Jale Erbek beraat etti.

ABONE OL
25 Kasım 2023 15:04
Onur Şener Davası: İstinaf Mahkemesi, Cinayet Zanlılarına Hüküm Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’da bir eğlence mekanında müzisyen Onur Şener’in öldürülmesine ilişkin davanın İstinaf Mahkemesi’ndeki kararı belli oldu. Yerel mahkemenin verdiği kararlar, itirazlar ve yeni hükümlerle son buldu.

İlker Karakaş, Ali Gündüz, Semih Soyalp, Gözde Gündüz ve Jale Erberk’in yargılandığı dava, tartışma çıkaran bir müzik isteği nedeniyle çıkan kavgada müzisyen Onur Şener’in kırık cam bardakla boynundan yaralanarak hayatını kaybetmesiyle ilgiliydi.

İlk olarak yerel mahkeme, İlker Karakaş’a 25 yıl hapis cezası verirken, Ali Gündüz’e aynı suçtan 25 yıl ceza vermişti. Semih Soyalp delil yetersizliğinden beraat ederken, Gözde Gündüz ve Jale Erberk beraat etmişti.

Ancak, davaya yapılan itirazlar sonucunda İstinaf Mahkemesi, yeni bir değerlendirme yaptı. İlker Karakaş’ın cezasını onaylayarak 25 yıl hapis cezasını sürdürdü. Ali Gündüz’e verilen 25 yıl cezayı ise kaldırarak, suçunun haksız tahrik altında işlendiğine hükmetti ve Gündüz’ü ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Semih Soyalp’in beraat kararı ise kaldırılarak, ona ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Soyalp, bu kararın ardından tutuklandı.

Tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz ve Jale Erbek’in beraat kararları ise hukuka uygun bulundu. Böylece, Onur Şener’in ölümüyle sonuçlanan bu üzücü olayın yargı süreci, İstinaf Mahkemesi’nin kararıyla sona erdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.