DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22413620,92%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mustafa Özalp, Dilan Polat’ın Şirket Varlığını Nişanlısının Hesabına Aktararak Gözaltına Alındı

Mustafa Özalp, Dilan Polat’ın Şirket Varlığını Nişanlısının Hesabına Aktararak Gözaltına Alındı

Mustafa Özalp, Dilan Polat'a ait şirketin Ankara şubesini işletirken aileye ait büyük bir varlığı nişanlısının hesabına aktararak dikkat çekti. Banka personelinin uyanıklığı sayesinde, para kaçırma girişimi önlendi ve 24 kişi gözaltına alındı. Suç işlemek maksadıyla örgüt kurma, kara para aklama ve vergi kanununa muhalefet suçlarına dair daha fazla detayları öğrenmek için haberimizi okuyun.

ABONE OL
3 Kasım 2023 09:12
Mustafa Özalp, Dilan Polat’ın Şirket Varlığını Nişanlısının Hesabına Aktararak Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gözaltındaki Dilan Polat’a ait şirketin Ankara şubesini işleten Mustafa Özalp, aileye ait 1 milyon 800 bin lirayı nişanlısı Kübra Doğan’ın hesabına aktararak el konulmasını engellemeye çalıştığı belirlendi. Bu olay, banka personelinin dikkatiyle fark edildi ve para kaçırma işlemi engellendi.

Soruşturma kapsamında Ankara’da 4 şüpheli daha gözaltına alındı, böylece toplam gözaltı sayısı 24 oldu. Polis, Mustafa Özalp ile Kübra Doğan’ın Dilan Polat’a ait bir şirketin ortakları olduğunu belirledi. Ardından savcılık kararıyla paraya el konuldu. Mustafa Özalp, Kübra Doğan ile birlikte şirketin diğer ortakları Gözde ve İsmail Bilgiç çifti de gözaltına alındı.

Öte yandan, İstanbul’da haklarında yakalama kararı bulunan 12 şüpheliden 3 daha gözaltına alındı. Böylece Ankara’daki 4 kişiyle birlikte hakkında soruşturma yürütülenlerin sayısı 34’e yükselirken gözaltı sayısı ise 24 oldu. Ayrıca gözaltındakilerden 8’inin ifadeleri tamamlandı.

Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, kara para aklamak ve vergi kanununa muhalefet suçlarından haklarında yakalama kararı çıkarılan Dilan ve Engin Polat çiftine yönelik yapılan operasyonda 17 şüpheli daha gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Polat ailesi hakkında yürütülen operasyon ve çalışmalara ilişkin yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Dilan Polat’ın evinde yapılan aramalarda 80 sayfa dokümana el konuldu. Şirket ortağı Zümrüt Yerebakan’ın evinde 10 bin dolar, Zekai Tepe’nin evinde 1 adet hard disk ve 350 tabanca mermisi, Ahmet Gün’ün evinde ise 36 adet hesap dökümü ve 120 bin lira ile 1 adet laptop ele geçirildi.

İddiaya göre, MASAK’ın yaptığı incelemede 5 şirket üzerinden sahte fatura yöntemiyle Engin Polat’a ait MİLDA gayrimenkul şirketine 200 milyon lira aktarıldı. Polis ekipleri bu konuda detaylı çalışma başlattı. Ayrıca araştırma süresince aralarında Polat ailesinden 13 kişinin de bulunduğu toplamda 41 şahsın ve 27 firmanın tüm mal varlığına tedbir konulduğu öğrenildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, Polat çiftinin Çekmeköy’deki evlerinin önünde bulunan 5 lüks araç çekicilerle önce yediemin otoparkına götürüldü. Ekipler 9 aracı da çekicilere yükledikten sonra toplam 14 araç İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’ne götürüldü. Araçların çekildiği anlar havadan görüntülendi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.