DOLAR 32,8164 -0.25%
EURO 35,6693 -0.6%
ALTIN 2.538,670,16
BITCOIN 2185129-0,99%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

TBMM’de Görüşülecek Olan Kanun Teklifi ile Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Yolda

TBMM’de Görüşülecek Olan Kanun Teklifi ile Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Yolda

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülecek kanun teklifi ile çalışan emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verilmesi planlanıyor. Kanunun onaylanmasının ardından ertesi hafta ödemelerin yapılması bekleniyor.

ABONE OL
4 Aralık 2023 12:17
TBMM’de Görüşülecek Olan Kanun Teklifi ile Çalışan Emeklilere 5 Bin TL İkramiye Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek olan kanun teklifi, çalışan emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye öngörüyor. AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, kanun teklifinde yer alan düzenlemenin çalışan emeklilere maddi destek sağlamayı amaçladığını belirtti.

Meclisten geçmesi beklenen bu yasa düzenlemesiyle, çalışan emeklilerin de ikramiyeden yararlanması hedefleniyor. Daha önce sadece çalışmayan emeklilere verilen ikramiye, yapılan düzenleme ile genişletilerek çiftçiler, küçük esnaf ve kısa süreli çalışan emeklileri de kapsayacak şekilde genişletildi.

AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, mecliste yapılacak görüşmelerin ardından ertesi hafta içerisinde çalışan emeklilerin hesaplarına ikramiyelerin yatırılmasının beklendiğini açıkladı.

Bu yeni düzenleme, özellikle çiftçi ve küçük esnaf gibi çalışan emekliler arasında oluşan mağduriyeti gidermeyi amaçlıyor. Yapılan düzenleme, tebliğ veya yönetmeliklerle çözülemeyecek bir konuyu TBMM’ye taşıyarak, emeklilerin haklarını koruma amacını taşıyor.

Ancak, ikramiye hakkından yararlanamayacak emeklilerin adil bir şekilde belirlenmesi ve bu konuda detaylı bir liste oluşturulması gerektiği belirtiliyor. Aksi takdirde, yeni mağduriyetlere neden olabileceği vurgulanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.