DOLAR 32,8432 -0.18%
EURO 35,6717 -0.59%
ALTIN 2.538,560,16
BITCOIN 2201650-0,14%
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Yumurta Üreticilerine 98 Milyon TL İdari Para Cezası!

Yumurta Üreticilerine 98 Milyon TL İdari Para Cezası!

Rekabet Kurulu, yumurta üreticileri arasında ortak fiyat belirleme ve satış bölgeleri paylaşma şeklinde gerçekleşen rekabet ihlali nedeniyle toplamda 98 milyon TL idari para cezası uyguladı. İki ayrı soruşturma sonucunda yumurta sektöründe yaşanan fiyat tespiti ve arz kısıtlaması ihlalleri tespit edildi.

ABONE OL
2 Kasım 2023 13:00
Yumurta Üreticilerine 98 Milyon TL İdari Para Cezası!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rekabet Kurulu, Türkiye’deki yumurta sektöründe yaşanan rekabet ihlalleri nedeniyle toplamda 98 milyon TL idari para cezası uyguladı. İki ayrı soruşturma sonucunda, yumurta üreticileri arasında ortak fiyat belirleme ve satış bölgeleri paylaşma şeklinde gerçekleşen rekabet ihlalleri tespit edildi. İlk soruşturmada 14 teşebbüs, uzlaşma talebinde bulunarak ihlali kabul etti. Bu uzlaşma sonucunda idari para cezası uygulandı.

Yumurta üreticisi teşebbüsler arasında gerçekleşen kartel niteliğindeki rekabet ihlali, Rekabet Kurulu tarafından ciddi bir şekilde ele alındı. İkinci soruşturma ise yumurta üreticisi birliklerinin yumurta fiyatlarını tespit etmeleri ve yumurta arz miktarını kısıtlamaları ile ilgilendi. Bu ihlaller, Rekabet Kanunu’nun teşebbüsler arasındaki rekabeti sınırlayan anlaşmaları ve teşebbüs birliklerinin rekabeti sınırlayan kararlarını ve eylemlerini yasaklayan 4’üncü madde kapsamında değerlendirildi.

Rekabet Kurulu’nun aldığı kararlar, rekabet hukukunun korunması ve rekabetin sağlıklı bir şekilde işlemesi için atılan önemli adımlardır. Yumurta sektöründeki rekabet ihlallerine yönelik bu cezalar, rekabetin korunması ve tüketicilerin haklarının gözetilmesi açısından önemlidir. Bu gelişme, rekabetin önemini vurgulamakta ve rekabet kurallarına uymayan teşebbüslere karşı caydırıcı bir adım olarak değerlendirilmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.