DOLAR 32,8553 -0.05%
EURO 35,7121 -0.03%
ALTIN 2.542,60-0,08
BITCOIN 2166160-2,67%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hamas lideri Sinwar’ın Bulunduğu Bölgeye İsrail’den Hava Saldırısı

Hamas lideri Sinwar’ın Bulunduğu Bölgeye İsrail’den Hava Saldırısı

İsrail, Hamas lideri Yahya Sinwar'ın bulunduğuna inanılan bölgeye hava saldırısı düzenledi. Gazze'deki ateşkesin sona ermesiyle birlikte İsrail, saldırılarına devam ederken, bu sefer Yemen'in Sana kentindeki İran destekli Husi milislerine ait bir askeri tesisi vurdu.

ABONE OL
1 Aralık 2023 19:23
Hamas lideri Sinwar’ın Bulunduğu Bölgeye İsrail’den Hava Saldırısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki geçici ateşkesin sona ermesiyle birlikte İsrail, Hamas lideri Yahya Sinwar’ın bulunduğuna inanılan bölgeye hava saldırısı düzenledi. Bu saldırının yanı sıra, İsrail aynı zamanda Yemen’in Sana kentindeki İran destekli Husi milislerine ait bir askeri tesisi vurdu.

İsrail ordusu, Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara Han Yunus’u eklerken, bölgeden gelen haberler 54 Filistinlinin hayatını kaybettiğini gösteriyor. Öte yandan, İsrail’in Yemen’deki hava saldırısı, Suudi el-Hadas televizyonuna göre İran destekli Husi milislerine ait bir askeri tesisi hedef aldı.

İsrail basınına göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hamas lideri Sinwar’ın bulunduğuna inanılan Han Yunus kentindeki sivilleri Cuma sabahı tahliye etti. IDF’nin, Hamas liderlerini hedef aldığı ve Han Yunus’un tehlikeli bir savaş bölgesi olduğu uyarısında bulunduğu belirtildi.

Yahya Sinwar, 2011’de bir mahkum takası anlaşmasıyla serbest bırakılmış ve Hamas’ın Aksa Tufanı Harekatı’nın beyin takımında yer almıştı. İsrail tarafından arananlar listesinin ilk sıralarında bulunan Sinwar, Hamas’ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye’den sonra örgütün ikinci lideri konumunda.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.