DOLAR 32,8447 -0.03%
EURO 35,7335 -0.01%
ALTIN 2.543,74-0,02
BITCOIN 2169390-3,23%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan, COP28 Sonrası Dönüşte Yunanistan İlişkilerini Değerlendirdi: ‘ABD, Bizi Birbirimize Düşürmeye Çalışıyor
  • Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Dünya
  • Başkan Erdoğan, COP28 Sonrası Dönüşte Yunanistan İlişkilerini Değerlendirdi: ‘ABD, Bizi Birbirimize Düşürmeye Çalışıyor

Başkan Erdoğan, COP28 Sonrası Dönüşte Yunanistan İlişkilerini Değerlendirdi: ‘ABD, Bizi Birbirimize Düşürmeye Çalışıyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, COP28'den dönüşte gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan ile ilişkileri değerlendirdi. ABD'nin, Türkiye'yi Yunanistan ile karşı karşıya getirmeye çalıştığını belirten Erdoğan, yeni bir dönemin başlaması temennisinde bulundu.

ABONE OL
2 Aralık 2023 16:34
Başkan Erdoğan, COP28 Sonrası Dönüşte Yunanistan İlişkilerini Değerlendirdi: ‘ABD, Bizi Birbirimize Düşürmeye Çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika haberi olarak, Başkan Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28’inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında BAE’de düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi sonrasında yaptığı açıklamalar, Türkiye-Yunanistan ilişkilerine dair önemli ipuçları sunuyor. Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, özellikle ABD’nin rolüne vurgu yaparak, Yunanistan ile olan ilişkilerin mevcut durumunu ele aldı.

Çarpıcı bir Yunanistan açıklamasında bulunan Erdoğan, 7 Aralık’ta planlanan Yunanistan ziyareti öncesinde, iki ülke arasındaki kırılmalara dikkat çekti. Yunanistan’ın zaman zaman Türkiye’ye karşı tutumlarına değinen Erdoğan, ABD’nin bölgedeki etkilerini sorguladı ve “Bizi birbirimize düşürmenin gayreti içerisinde” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarında, Türkiye’nin dostlukları artırmaya ve düşmanlıkları azaltmaya yönelik politikasına vurgu yapıldı. Başkan, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime etki etmeye çalıştığına dikkat çekerek, F-16 teslimatları ve dış politika konularına değindi.

Türkiye’nin dış politika anlayışını “kazan-kazan” olarak tanımlayan Erdoğan, Yunanistan ziyareti öncesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerini de ele alacaklarını belirtti. Dış etkilerden arındırılmış bir düzlemde ilişkilerin geliştirilmesi temennisinde bulunan Erdoğan, yeni bir dönemin ruhuna yakışır kararlar almak için çaba sarf edeceklerini ifade etti. Türkiye’nin dış politika anlayışının “kazan-kazan” olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan, bu çerçevede Türkiye’nin Atina ziyaretine odaklanacaklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.