DOLAR 32,8223 -0.24%
EURO 35,6584 -0.62%
ALTIN 2.539,660,20
BITCOIN 2157488-3,68%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze Şeridi’ndeki Durumu Değerlendirdi: ‘İsrail’e Destek Açıkça İfade Edildi
  • Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Dünya
  • ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze Şeridi’ndeki Durumu Değerlendirdi: ‘İsrail’e Destek Açıkça İfade Edildi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze Şeridi’ndeki Durumu Değerlendirdi: ‘İsrail’e Destek Açıkça İfade Edildi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dubai'de düzenlenen COP28 İklim Zirvesi'nin ardından Gazze Şeridi'ndeki durumu değerlendirdi. Blinken, ABD'nin İsrail'e açık destek verdiğini belirterek, bölgedeki çatışmaların önlenmesi, sivillerin korunması ve insani yardımın ulaştırılması konusundaki çabalarını açıkladı.

ABONE OL
2 Aralık 2023 16:02
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze Şeridi’ndeki Durumu Değerlendirdi: ‘İsrail’e Destek Açıkça İfade Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde gerçekleşen COP28 İklim Zirvesi’nden sonra ülkesine dönmek üzere Al Maktoum Uluslararası Havalimanı’na gelerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Blinken, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarla ilgili ABD’nin tutumunu açıkladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Blinken, “7 Ekim’de olanların bir daha asla yaşanmamasına yönelik çabalarında İsrail’i desteklediğimizi açıkça ifade ettik. Ayrıca bu çabaları gerçekleştirirken, sivillerin korunmasına ve insani yardımın bölgeye ulaşmasına önem verilmesi konusunda da çok net olduk” dedi. Blinken, mevcut savaşın yanı sıra gelecekteki planlamalara odaklandıklarını ve bu konuda Dubai’de Arap mevkidaşlarıyla görüştüklerini ekledi.

Gazze’de yaşananların nasıl yönetildiği, güvenliğin nasıl sağlanacağı, yeniden inşa süreci ve önemlisi adil ve kalıcı bir barışa nasıl ulaşılacağı konularında çeşitli sorulara yanıt veren Blinken, bu sürecin Filistinliler için bir devletin kurulmasıyla sonuçlanması gerektiğini vurguladı. Filistin yönetiminin hazır olmadığı bir dönemde Arap müttefiklerinin Gazze Şeridi’nin geçici güvenliğini yönetmeye yardımcı olması beklentisine atıfta bulunan Blinken, bu sürecin zorlu kararlar ve ülkeler arası taahhütleri gerektirdiğini ifade etti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.