DOLAR 32,8605 -0.04%
EURO 35,7471 0%
ALTIN 2.545,720,06
BITCOIN 2168288-3,01%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İstanbul İçin Aday Profili Belirlemedik, Mahcup Edecek İsimleri Koymayız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İstanbul İçin Aday Profili Belirlemedik, Mahcup Edecek İsimleri Koymayız’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. İstanbul'da seçim stratejileri ve olası ittifaklar hakkındaki sorulara cevap veren Erdoğan, aday profilini henüz belirlemediklerini vurgulayarak, "Mahcup edecek isimleri Allah'ın izniyle milletimizin önüne koymayız" dedi.

ABONE OL
2 Aralık 2023 16:20
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘İstanbul İçin Aday Profili Belirlemedik, Mahcup Edecek İsimleri Koymayız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşme sonrasında ittifak ihtimaline yönelik soruları yanıtlayan Erdoğan, İstanbul’daki yerel seçimlere dair de değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, İstanbul için henüz aday profili belirlemediklerini ifade ederek, “Ne olur ne olmaz, şimdi konuşulmaz. İstanbul’da da, Ankara’da da parti teşkilatımın içerisinde görevli olan arkadaşlarım çalışmalarını yürütüyorlar. Çalışmaları belli bir noktaya getirdikten, müracaat süreleri bittikten sonra biz de açıklamamızı yaparız. Şu an itibariyle bu tür açıklamayı yapmamız asla doğru olmaz. Bırakalım çalışmalar devam etsin. Belli bir noktaya gelsin. Açıkladığımız zaman da mesele bitmiştir. Hepiniz zaten bunları gayet güzel bir şekilde öğreneceksiniz. Ama bizleri mahcup edecek isimleri Allah’ın izniyle biz milletimizin önüne koymayız. Bizim belediyecilik anlayışımız dillerde destandır” şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, CHP ile İYİ Parti’nin olası ittifakına ilişkin, “Biz kendi işimize bakarız. Kimin kiminle görüştüğüne, kimin kimi nerede aday gösterdiğine bakmayız. Karşımıza kim çıkarsa en son seçimde olduğu gibi milletimizin desteğiyle dersini verir ve kendi iç buhranları ile onları baş başa bırakırız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, seçim stratejilerinin muhalefet partilerinin hamlelerine bağlı olmadığını, kendi belirledikleri çerçevede ilerlediklerini belirtti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.