DOLAR 32,8642 -0.03%
EURO 35,6662 -0.1%
ALTIN 2.542,60-0,09
BITCOIN 2168223-2,71%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne Gece Yarısı Operasyon Düzenledi

İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne Gece Yarısı Operasyon Düzenledi

İsrail, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne gece düzenlediği operasyonla gündemi sarsarken, Hamas üyelerinin saklandığı iddiasıyla gerçekleşen baskın hastanede panik yarattı.

ABONE OL
15 Kasım 2023 06:51
İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne Gece Yarısı Operasyon Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, Gazze’de Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık vererek, 40 gündür süren şiddetli saldırılara bir yenisini ekledi. 11 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bu süreçte, İsrail gece yarısı, günlerdir kuşatma altında tuttuğu Şifa Hastanesi’ne operasyon düzenledi.

Şifa Hastanesi, İsrail’in uzun süredir hedef aldığı ve kuşatma altında tuttuğu bir sağlık tesisi olarak ön plana çıkıyor. Bu gece gerçekleşen operasyon ise hastanede bulunan Hamas üyelerinin iddiasıyla gerekçelendirildi. İsrail ordusu, hastanenin güvenliğini sağlamak amacıyla gece baskınına girişti.

Operasyonun başlamasıyla birlikte hastane içinde büyük panik yaşandı. Hastane koridorları duman altında kalırken, sağlık personeli hasta yataklarını daha güvenli alanlara taşımak için çaba sarf etti. Hastane içindeki siviller, cep telefonlarıyla yaşananları kaydetmeye çalıştılar.

Bu operasyon, uluslararası arenada hastanelere yapılan saldırılara yönelik endişeleri artırdı. Gazze’deki hastane saldırıları, Cenevre Sözleşmesi tarafından korunan sağlık tesislerine yapılan saldırılar olarak uluslararası hukuk kuralları açısından kabul edilmiyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.