DOLAR 32,8266 -0.23%
EURO 35,6738 -0.6%
ALTIN 2.541,120,25
BITCOIN 2160737-3,49%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İşgalci İsrail, Gazze’de 1 Günde Büyük Yıkım Yarattı! Nice Gösterisi Yapılması Yasaklandı

İşgalci İsrail, Gazze’de 1 Günde Büyük Yıkım Yarattı! Nice Gösterisi Yapılması Yasaklandı

İşgalci İsrail'in Gazze'deki yıkıcı saldırıları devam ederken, Fransa'nın Nice kentinde düzenlenecek olan Gazze için barış gösterisi 06 Topluluğu tarafından organize ediliyordu, ancak valilik gösteriyi kamu düzenini bozma riski nedeniyle yasakladı.

ABONE OL
2 Aralık 2023 16:07
İşgalci İsrail, Gazze’de 1 Günde Büyük Yıkım Yarattı! Nice Gösterisi Yapılması Yasaklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’de devam eden şiddetli saldırıların ardından, Fransa’nın Nice kentinde Gazze için barış çağrısı yapan 06 Topluluğu’nun düzenleyeceği gösteri, Alpes-Maritimes Valiliği tarafından yapılan açıklama ile yasaklandı. Valilik, gösterinin kamu düzenini bozma riski taşıdığını gerekçe gösterdi.

Açıklamada, 7 Ekim’den bu yana devam eden olaylar sebebiyle Fransa topraklarında gerilimin arttığı ve organizatörlerin “Filistinliler ve İsrailliler arasında adil ve kalıcı barış” isteğiyle düzenlenen gösterinin, sadece Filistin halkını desteklemeyi amaçladığı belirtildi. Ancak valilik, gösterinin kamu düzenini bozma riski taşıdığı endişesiyle izin verilmeyeceğini ifade etti.

Açıklamada ayrıca, 26 Kasım’da Gazze’de ateşkes talebiyle düzenlenen gösteride kullanılan afişlerde “İsrail sömürgeci, terörist, suçlu ve apartheid rejimi” gibi ifadelerin yer aldığı ve bu durumun gösterinin provoke edici bir hal aldığı belirtildi. 06 Topluluğu, Gazze’deki olaylara dikkat çekmek amacıyla düzenlenmesi planlanan gösteriyi kamu düzeni endişesiyle gerçekleştiremeyecek.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.