DOLAR 32,8434 -0.18%
EURO 35,6993 -0.53%
ALTIN 2.539,530,20
BITCOIN 2161842-2,21%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne Operasyon Düzenledi, Hamas ABD’yi Suçladı

İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne Operasyon Düzenledi, Hamas ABD’yi Suçladı

İsrail ordusu, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği askeri operasyonla gündemde. Hamas ise ABD'nin İsrail'in iddialarını desteklemesini sert bir dille eleştiriyor.

ABONE OL
15 Kasım 2023 06:50
İsrail, Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne Operasyon Düzenledi, Hamas ABD’yi Suçladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 40 gündür devam eden saldırılara bir yenisini ekleyerek, Şifa Hastanesi’ne operasyon düzenlediğini duyurdu. Operasyon, Hamas’ın ABD’nin Gazze’deki hastaneleri kullanma iddiaları sonrasında gerçekleşti. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, operasyonun hastane içindeki vatandaşları, sağlık ekiplerini ve hastaları hedef almadığını öne sürdü.

Gazze’deki Şifa Hastanesi Müdürü Münir el-Berş, hastaneye yönelik silah atışları ve bombardımanın sürdüğünü belirtti. El-Berş, “Şayet hayatta kalırsak, görevimizi sürdüreceğiz; şayet şehit olursak cennette buluşuruz.” ifadelerini kullandı.

Hamas ise yayımladığı açıklamada, ABD’nin Gazze’deki hastanelerin Hamas tarafından kullanıldığı iddialarını benimsemesini sert bir dille eleştirdi. Hamas’ın açıklamasında, “Pentagon ve Beyaz Sarayın Gazze’deki hastanelere ilişkin açıklaması, ABD’nin işgal güçlerine daha fazla katliam yapması için yeşil ışık yakması anlamına gelir.” denildi. Hamas, ABD’yi Gazze’deki vahşice saldırılarda işbirlikçi olmakla suçladı.

İsrail’in Şifa Hastanesi’ne yönelik operasyonu, uluslararası toplumda hastane saldırılarına karşı endişeleri artırdı. Bu gelişmelerin ardından BM’ye yapılan çağrıda, Gazze’deki hastanelerde gerçekleşen vahşetin incelenmesi için bir komisyon kurulması talep edildi. Cenevre Sözleşmesi tarafından korunan sağlık tesislerine yapılan saldırılar, uluslararası hukuk kurallarına aykırı kabul ediliyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.