DOLAR 32,9640 0.39%
EURO 35,9379 0.73%
ALTIN 2.503,01-1,02
BITCOIN 2132576-1,34%
İstanbul
°

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi Sonrası TOGG Hediye Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi Sonrası TOGG Hediye Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'nin ardından Kazakistan Cumhurbaşkanı'na TOGG hediye ederek Türkiye'ye dönüş yaptı.

ABONE OL
4 Kasım 2023 20:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi Sonrası TOGG Hediye Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi’nin 10. Zirvesi, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirildi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da zirve için Astana’ya gitti.

Zirve sona erdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye dönmek üzere Nursultan Nazarbayev Uluslararası Havalimanı’na geçti. Havalimanında Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev’e özel bir hediye sunarak dikkat çekti. Erdoğan, Tokayev’e Türkiye’nin yerli elektrikli otomobil markası olan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)’un bir modelini hediye etti.

Erdoğan’ın hediye ettiği TOGG’un rengi oltu siyahı olarak belirlendi. Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Erdoğan’ın hediyesini memnuniyetle kabul ederek iki lider arasında samimi bir sohbet gerçekleşti.

Özel uçak “TC-TUR” ile Astana’dan Türkiye’ye dönüş yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ve diğer Kazak yetkililer uğurladı. Erdoğan’ın yanı sıra Türkiye’den zirveye katılan bakanlar ve yetkililer de Türkiye’ye dönüş yaptılar.

Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi, Türk ülkeleri arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türk işbirliği ve dayanışmasını destekleyen bir hediye ile dönüşü, bu ilişkilere verilen önemi vurguluyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.