DOLAR 32,8319 -0.21%
EURO 35,6834 -0.57%
ALTIN 2.537,700,12
BITCOIN 2188139-0,66%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İsrail, Hamas Tünellerine Yoğun Hava Saldırısı Başlattı

İsrail, Hamas Tünellerine Yoğun Hava Saldırısı Başlattı

İsrail ordusu, 28 günlük yoğun bombardımanın ardından Gazze'de olası kara harekatına karşı en büyük tehdit olarak gördüğü Hamas tünellerine karşı hava saldırılarına başladı.

ABONE OL
4 Kasım 2023 20:38
İsrail, Hamas Tünellerine Yoğun Hava Saldırısı Başlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrasında Gazze’de sürdürülen şiddetli çatışmaların ardından, İsrail, 28 günlük yoğun bombardımanın etkisini artırarak Hamas tünellerine yönelik yeni bir operasyon başlattı.

Hamas’a ait tüneller, İsrail ordusu için potansiyel bir tehdit olarak kabul ediliyor, özellikle olası bir kara harekatında bu tünelleri kullanarak saldırı yapma kapasiteleri bulunuyor. Bu nedenle, İsrail, bu tünellerin imhasına yönelik operasyon başlattı.

Güney Komutanlığı’ndan bir kıdemli subay, operasyon hakkında şunları söyledi: “Alan kontrolü sonrası mühendislik operasyonu başladı. Tünellerin hepsini yıkacağız, burası bir ölüm bölgesi olacak. Bir hata yaparak kaçamayacakları bir yerde olmayı seçtiler. Hepsi bu tünellerde ölecek.”

Saldırıların başlamasıyla birlikte, İsrail basını hızla bu gelişmeleri duyurdu ve ordu, operasyona ait video görüntülerini kamuya açıkladı.

Bu son gelişmelerle birlikte İsrail-Gazze çatışması daha da karmaşık bir hale gelirken, taraflar arasında ateşkese yönelik çabalar devam ediyor. Ancak çatışmanın sona ermesi ve sivil kayıpların durdurulması konusundaki belirsizlik sürüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.