DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1852900-3,93%
İstanbul
24°

PARÇALI BULUTLU

16:45

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Zelenski’den İsrail-Filistin Gerilimi Açıklaması: “Bu Yeni Bir Durum Değil”

Zelenski’den İsrail-Filistin Gerilimi Açıklaması: “Bu Yeni Bir Durum Değil”

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Zelenski, durumu "yeni bir şey olmadığı" şeklinde değerlendirirken, Hamas'a destek iddiasında bulunarak suçlamaları Rusya ve İran'a yöneltti. Gazze'den yapılan tahliyelerle ilgili de bilgi verdi. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
10 Kasım 2023 17:55
Zelenski’den İsrail-Filistin Gerilimi Açıklaması: “Bu Yeni Bir Durum Değil”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin sorular üzerine, durumun “yeni bir şey olmadığını” ifade etti. Zelenski, “Bu İsrail ve Filistin arasında yanan bir ateş ve bazı insanlar hala bu ateşe kibrit atmaya devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Özellikle Hamas’a yönelik açıklamalarda bulunan Zelenski, “Eminim ki Hamas’ın desteklenmesinin arkasında Rusya ve İran da var.” diyerek, suçlamaları bu ülkelere yönlendirdi ve “suçlanması gerekenlerin” Rusya ve İran olduğunu savundu. Ayrıca, Hamas’a destek veren ülkeler arasında Kuzey Kore’nin de olduğunu öne sürdü. “Gazze’de kaç tane Kuzey Kore mühimmatı bulunduğunu gördünüz. Bu bir gerçek, mutlak bir gerçek.” dedi.

Zelenski, Gazze’deki saldırılardan etkilenen Ukrayna vatandaşlarını tahliye çalışmaları hakkında da bilgi verdi. “Ukrayna, dün gündüz ve akşam 160 Ukraynalı ve 9 Moldovalıyı daha Gazze’den tahliye etti.” açıklamasını yaptı. Bu hafta içinde toplamda 203 Ukrayna vatandaşının tahliye edildiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.