DOLAR 32,8447 -0.03%
EURO 35,7335 -0.01%
ALTIN 2.543,74-0,02
BITCOIN 2169390-3,23%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’li Diplomatlar, Biden Yönetiminin İsrail’e Desteğinden Dolayı Bölgedeki Öfkenin Arttığını İletti

ABD’li Diplomatlar, Biden Yönetiminin İsrail’e Desteğinden Dolayı Bölgedeki Öfkenin Arttığını İletti

ABD'nin Orta Doğu'daki diplomatları, Gazze'deki saldırılara yönelik ABD Başkanı Biden yönetiminin İsrail'e verdiği desteğin Arap halkında olumsuz bir öfke yarattığını bildirdi. Diplomatik telgraflarda, ABD'nin İsrail'e destek vermesinin bölgede "olası savaş suçlarına maddi ve manevi destek" olarak algılandığı ifade edildi.

ABONE OL
10 Kasım 2023 17:52
ABD’li Diplomatlar, Biden Yönetiminin İsrail’e Desteğinden Dolayı Bölgedeki Öfkenin Arttığını İletti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CNN International’ın elde ettiği bir diplomatik telgrafa göre, Orta Doğu’daki ABD’li diplomatlar, Biden yönetiminin Gazze’deki saldırılara verdiği desteğin bölgedeki Arap halkında ABD’ye karşı bir öfke oluşturduğunu raporladılar.

ABD’nin Umman Büyükelçiliği’nden gönderilen telgrafta, güvenilir kaynaklarla yapılan görüşmeler sonucunda, “Mesaj verme alanında kötü bir şekilde yeniliyoruz.” ifadesine yer verildi. Telgrafta, ABD’nin İsrail’e verdiği desteğin bölgede “olası savaş suçlarına maddi ve manevi destek” olarak algılandığı belirtildi.

Bir başka telgrafta ise ABD’nin Kahire Büyükelçiliği tarafından, Mısır’da yayınlanan bir gazetenin “Biden’ın Filistinlilere yönelik gaddarlığı ve umursamazlığı diğer tüm ABD başkanlarını geçti.” başlıklı haberinin ABD yönetimini eleştirdiği uyarısı yapıldı.

Politico’nun daha önce yayımladığı bir haberde ise bazı ABD’li diplomatların, hükümetin İsrail yanlısı politikasını “ABD’nin taraflı ve dürüst olmayan bir aktör olduğu yönündeki algılara katkıda bulunduğu” eleştirisi yapılmıştı.

Son bir hafta içinde ABD’nin Gazze’deki duruma bakış açısının değiştiği ve diplomatik temasları hızlandırarak İsrail’i insani ateşkes konusunda ikna ettiği belirtilmişti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.