DOLAR 33,0804 0.26%
EURO 35,9638 0.2%
ALTIN 2.513,030,25
BITCOIN 21701891,00%
İstanbul
26°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye ve ABD Gazze Krizi ve İki Devletli Çözüm Konularında Ortak Karara Vardı

Türkiye ve ABD Gazze Krizi ve İki Devletli Çözüm Konularında Ortak Karara Vardı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasındaki görüşme sonucunda Gazze'de yardım koridoru oluşturulması ve iki devletli çözüm konularında ortak karar alındı.

ABONE OL
6 Kasım 2023 22:20
Türkiye ve ABD Gazze Krizi ve İki Devletli Çözüm Konularında Ortak Karara Vardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün gece Ankara’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile yaklaşık 2.5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonucunda taraflar, Gazze’de yardım koridoru oluşturulması ve iki devletli çözüm noktasında ortak bir karara vardılar.

Görüşme, Dışişleri Bakanlığı’nda baş başa ve heyetler arası olarak gerçekleşti. Toplantının sonunda her iki bakan da basına açıklama yapmadılar.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, Türkiye ve ABD, Gazze’de sivillerin zarar görmemesi ve insani yardımların ulaştırılması gerekliliği konularında mutabık kaldılar. Ayrıca iki devletli çözüm konusunda da birlikte çalışmanın gerekliliği vurgulandı.

Başka bir açıklamada Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef almasını ve insanların yerlerinden edilmesini önlemek için acilen tam bir ateşkes ilan edilmesi gerektiğini vurguladığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Gazze’deki krizi ele aldıklarını ve büyük miktarda yardımın Gazze’ye ulaşması için önemli adımların atılacağını belirtti. Ayrıca Ortadoğu’da kalıcı barışı da görüştüklerini ifade etti.

Bu görüşme, Gazze krizi ve bölgedeki barış çabalarının devam ettiğini gösteriyor. Türkiye ve ABD’nin Gazze’deki insani yardımın ulaştırılması ve çözüm arayışlarına destek vermesi umut verici bir gelişmedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.