DOLAR 32,8605 -0.04%
EURO 35,7471 0%
ALTIN 2.545,720,06
BITCOIN 2168288-3,01%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İzmir’den Yola Çıkan İnsani Yardım Gemi, Gazze İçin Mısır’a Ulaştı

İzmir’den Yola Çıkan İnsani Yardım Gemi, Gazze İçin Mısır’a Ulaştı

İzmir'den yola çıkan insani yardım gemisi, Gazze için Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemi, 8 sahra hastanesi, 20 ambulans, 2 UMKE aracı, 615 jeneratör, tıbbi malzeme ve 8 TIR suyla bölgeye yardım gönderiyor.

ABONE OL
15 Kasım 2023 06:37
İzmir’den Yola Çıkan İnsani Yardım Gemi, Gazze İçin Mısır’a Ulaştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’den AFAD koordinesinde yola çıkan insani yardım gemisi, İsrail ablukası altındaki Gazze için Mısır’ın El-Ariş Limanı’na ulaştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geminin içeriği hakkında açıklamalarda bulundu. Geminin içinde 8 sahra hastanesi, 20 ambulans, 2 UMKE aracı, 615 jeneratör, tıbbi malzeme ve 8 TIR su bulunduğunu belirtti.

Bakan Yerlikaya, “Gazze’de yaşanan vahşete ve soykırıma karşı Aziz Milletimizle beraber karşı durmaya, insani yardımları AFAD Başkanlığımız eşgüdümünde bölgeye ulaştırmaya devam ediyoruz.” dedi. Yardım gemisi, Gazze’ye yönelik saldırıların devam ettiği bir dönemde bölgeye umut ve yardım götürmeye devam ediyor. Gemide bulunan malzemeler arasında sahra hastaneleri, ambulanslar, jeneratörler ve su gibi acil ihtiyaçları karşılayacak öğeler yer alıyor. Yerlikaya, “Yaklaşık olarak 22 tır malzeme gönderildi. Yardım elimiz her an Gazze’nin, masum insanların, çocukların üstünde olacak.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.