DOLAR 33,0278 0.66%
EURO 35,9822 1.05%
ALTIN 2.510,32-0,73
BITCOIN 2146565-1,67%
İstanbul
27°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İsrailli Siviller Silahlanma Yarışına Girdi – Tel Aviv Sokakları Huzursuz

İsrailli Siviller Silahlanma Yarışına Girdi – Tel Aviv Sokakları Huzursuz

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların ardından İsrailli siviller silahlanmaya başladı. Özellikle Tel Aviv sokaklarında sivillerin uzun namlulu silahlarla dolaştığı görülüyor.

ABONE OL
4 Kasım 2023 21:16
İsrailli Siviller Silahlanma Yarışına Girdi – Tel Aviv Sokakları Huzursuz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7 Ekim’de başlayan İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların ardından İsrail hükümeti, silahlanma kurallarını gevşetti. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun sivilleri silah kullanmaya teşvik ettiği açıklamasının ardından İsrailli siviller, sokaklarda uzun namlulu silahlarla dolaşmaya başladı.

Bu durum özellikle başkent Tel Aviv’de belirgin hale geldi. Her cadde ve sokakta uzun namlulu silah taşıyan siviller, günlük yaşamlarında, kafelerde otururken, spor yaparken veya bisiklet sürerken bu silahları taşıyorlar. Bu manzara, savaşın huzursuzluğunun Tel Aviv sokaklarına da yansıdığını gösteriyor.

Başkent Tel Aviv, savaşın başlamasından bu yana, güneyden ve kuzeyden gelen İsraillilere ev sahipliği yapıyor. Sınır bölgelerindeki evlerini terk eden siviller şehre sıkışmış durumda. Hükümet, güvenlik gerekçesiyle kontrol altında silahlanmayı teşvik ederken, Demir Kubbe sisteminin Tel Aviv’i daha etkin koruması nedeniyle kenti kısmen en güvenli şehir olarak görüyor.

Ancak Tel Aviv, çatışmaların ardından birçok kez roket saldırılarının hedefi oldu. Sivil halkın sokaklarda uzun namlulu silahlarla gezmesi, savaşın başkent sokaklarına da etkisini gösteriyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.