DOLAR 32,8447 -0.03%
EURO 35,7335 -0.01%
ALTIN 2.543,74-0,02
BITCOIN 2169390-3,23%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’de Ateşkes ve Esir Takası İçin Gösteri

İsrail’de Ateşkes ve Esir Takası İçin Gösteri

Tel Aviv'de toplanan İsrailli bir grup, İsrail ile Gazze arasında ateşkes ilan edilmesini ve esir takasının yapılmasını talep eden bir gösteri düzenledi. Protestocular, Netanyahu'nun konutuna yürüyerek istifasını talep etti.

ABONE OL
4 Kasım 2023 20:55
İsrail’de Ateşkes ve Esir Takası İçin Gösteri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik süren saldırılarına son verilmesi ve ateşkes ilan edilmesi çağrısı yapan İsrailli bir grup, Tel Aviv’de bir gösteri düzenledi. Gösteri, Savunma Bakanlığı yakınında gerçekleşti.

Protestocular, Gazze’de ateşkes ilan edilmesi talebinde bulundular. Ayrıca, İsrail ile Filistinli gruplar arasında esir takasının yapılmasını istediler. Göstericiler, İngilizce ve İbranice yazılı pankartlar taşıyarak “Bir an önce ateşkes”, “Hemen şimdi esir takası” ve “Savaşın kazananı olmaz” mesajlarını dile getirdi.

Ancak, ateşkesi isteyen gruba karşı çıkan bazı İsrailliler de vardı. Göstericiler ile karşı eylemciler arasında zaman zaman gerilim yaşandı. Polis müdahalesi ile tansiyon kontrol altına alındı.

Göstericiler, protestolarını Başbakan Binyamin Netanyahu’nun konutuna yürüyerek sürdürdüler. Burada, Netanyahu’nun istifasını talep ederek “Katil Bibi (Netanyahu)” sloganları attılar. İsrail’deki bu gösteriler, Gazze’ye yönelik saldırıların sonlandırılması için artan ulusal ve uluslararası baskıların bir yansıması olarak dikkat çekiyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.