DOLAR 32,8504 -0.01%
EURO 35,7361 0.12%
ALTIN 2.555,730,43
BITCOIN 2193813-0,38%
İstanbul
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İsrail ve Hamas Arasında İnsanlık İçin Anlamlı Adım: Esir Takası Yolda

İsrail ve Hamas Arasında İnsanlık İçin Anlamlı Adım: Esir Takası Yolda

İsrail ve Hamas, kadın ve çocuk esir takası için anlaşıyor. 5 günlük ateşkesle insani yardım ve güvenli ev dönüşleri planlanıyor. Katar ve CIA arabuluculuğunda şekillenen bu adım, Ortadoğu'da umut vadeden bir barış sürecini başlatabilir. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
15 Kasım 2023 07:08
İsrail ve Hamas Arasında İnsanlık İçin Anlamlı Adım: Esir Takası Yolda
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail ve Hamas, insanlık adına önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. İki taraf arasında gerçekleşecek olan esir takasıyla, Filistinli kadın ve çocuk tutuklular ile İsrailli kadın ve çocuklar eş zamanlı olarak serbest bırakılacak. Bu anlaşma kapsamında 5 günlük bir ateşkes ilan edilerek, esirlerin güvenli bir şekilde evlerine dönmesi ve Gazze’ye insani yardım girişinin artması hedefleniyor.

İsrailli yetkililer, anlaşmanın genel hatları üzerinde anlaşmaya varıldığını belirtirken, bu sürecin Katar ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) işbirliğiyle şekillendiğini ifade ediyor. Ayrıca, Hamas’ın İsrailli esirlerin karşılığında Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının serbest bırakılması için çalıştığı daha önce açıklanmıştı.

Bu umut verici adım, bölgede barış sürecini başlatma potansiyeli taşıyor. İsrail ve Hamas arasındaki bu insani anlaşma, Katar’ın arabuluculuğu ve CIA’nın koordinasyonuyla şekillenirken, Ortadoğu’da olumlu bir değişimin kapılarını aralayabilir. Ateşkesin sağlanması ve insani yardımın artmasıyla, bölgedeki gerilimin azalması hedefleniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.