DOLAR 32,8306 -0.23%
EURO 35,6940 -0.57%
ALTIN 2.539,470,19
BITCOIN 2161080-3,52%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Şifa Hastanesi’ne Gece Baskını Düzenledi, Şifa Hastanesi Müdürü İsrail Subayına Tepki Gösterdi

İsrail Şifa Hastanesi’ne Gece Baskını Düzenledi, Şifa Hastanesi Müdürü İsrail Subayına Tepki Gösterdi

İsrail'in Şifa Hastanesi'ne düzenlediği gece baskınında yaşanan olaylar! Hastane Müdürü, İsrail subayına karşı duruş sergiledi. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
15 Kasım 2023 06:57
İsrail Şifa Hastanesi’ne Gece Baskını Düzenledi, Şifa Hastanesi Müdürü İsrail Subayına Tepki Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şifa Hastanesi Müdürü Munir el-Berş, İsrail’in Şifa Hastanesi’ne düzenlediği operasyon sırasında yaşanan olayları Al-Jazeera televizyonuna aktararak, hastane içindeki çatışmalara dair çarpıcı bir açıklamada bulundu. El-Berş, hastaneye giriş operasyonunu başlatan İsrail ordusundan bir subayın kendisiyle yaptığı görüşmeyi paylaştı.

Hastane Müdürü, İsrailli subayın kendisinden işbirliği yapmasını istediğini ancak bu teklifi kabul etmediğini belirtti. Berş, “Beni hastalarımın arasından alıp tutuklamak ya da öldürmek istiyorsanız sorun yok, hazırım. Ancak işbirliği yapmamı istemesini kabul edemem” dedi. Hastane içinde yaşananları gözleriyle gördüğünü ve İsrail askerlerinin neler yaptığını tam olarak bilemediğini ifade etti.

Berş, İsrail askerinin aşağı inmesini ve komutanıyla görüşmesini talep ettiğini, ancak bu teklifi kabul etmediğini ve konunun siyasi bir alan olduğunu, kendisinin ise bir doktor olduğunu vurguladı. Görüşmeye ilişkin, “Ben her gün yaralılarla burada muhatap oluyorum ve şehitleri görüyorum, onlara nasıl güvenebilirim. Onlara güven olmaz” şeklinde konuştu.

Al-Jazeera’nun canlı bağlantıları sırasında yaşanan bu görüşme, Şifa Hastanesi’nde yaşanan trajik olayların bir yansıması olarak dikkat çekti. İsrail’in hastaneye yönelik operasyonu, uluslararası alanda büyük tepkilere neden olurken, Hamas ise operasyonun sorumlusu olarak ABD Başkanı Joe Biden’ı gösterdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.