DOLAR 32,8422 -0.06%
EURO 35,7398 -0.03%
ALTIN 2.543,27-0,03
BITCOIN 2167265-3,23%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail-Gazze Çatışmasında Şiddetin Artması: Sivil Hastaneler Hedefte

İsrail-Gazze Çatışmasında Şiddetin Artması: Sivil Hastaneler Hedefte

İsrail-Gazze çatışmasında, sivil hastanelere yönelik şiddet devam ediyor. Uluslararası toplum, sivillerin korunması ve diplomatik çözüm için çağrıda bulunuyor. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
11 Kasım 2023 08:58
İsrail-Gazze Çatışmasında Şiddetin Artması: Sivil Hastaneler Hedefte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail-Gazze çatışmasının 36. gününde, İsrail kuvvetleri tarafından Gazze’deki sivil hastanelere yönelik şiddet artıyor. Son 24 saat içinde Şifa Hastanesi, Endonezya Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, Rantisi Çocuk Hastanesi, El-Avde Çocuk Hastanesi ve Kudüs Hastanesi çevresine düzenlenen saldırılar, çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

İsrail ordusunun, yerinden edilmiş sivillerin ve yaralıların sığındığı hastaneleri hedef alması, uluslararası toplumda endişe yaratıyor. Gazze’deki 35 hastaneden 18’i saldırılar sonucunda çalışamaz hale geldi. Saldırılar, bölgedeki sağlık hizmetlerinin ciddi bir şekilde aksamasına neden oluyor.

Şifa Hastanesi’nin çevresi 3 gündür aralıksız bombalanıyor ve bu durum hastane çalışanlarının ambulans giriş-çıkışlarını engelliyor. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü, hastanede yaşamını yitirenlerin toplu mezarlarda defnedilmek zorunda kalabileceğini ifade ederek uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de başlattığı operasyonla birlikte İsrail’in Gazze’yi ablukaya almasının ardından çatışmalar tırmanmıştı. Ancak şu ana kadar bulunan çözüm yolları, taraflar arasındaki gerilimi azaltmada yetersiz kaldı.

Hamas’ın yaptığı açıklamada, “Şifa Hastanesi ve çevresindeki sağlık personeline, hastalara, yaralılara ve yerinden edilmiş kişilere karşı işlenen bu menfur suçtan Amerikan yönetimini ve Başkan Biden’ı sorumlu tutuyoruz” ifadesi kullanıldı. BM ve Arap-Islam ülkelerine, sivillerin korunması için siyasi ve hukuki sorumluluk üstlenme çağrısı yapıldı.

Gazze’deki can kaybı her geçen gün artarken, uluslararası toplumun çözüm için daha etkin bir rol üstlenmesi bekleniyor. İnsan hakları ihlallerine son verilmesi, sivillerin korunması ve kalıcı bir barışın sağlanması için yapılan diplomatik çabaların artırılması, bölgedeki çatışmanın sona erdirilmesi için kritik öneme sahip.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.