DOLAR 32,8164 -0.25%
EURO 35,6693 -0.6%
ALTIN 2.538,670,16
BITCOIN 2185129-0,99%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İdris Nebi Hatipoğlu İyi Parti’den Ayrılarak AK Parti’ye Katıldı

İdris Nebi Hatipoğlu İyi Parti’den Ayrılarak AK Parti’ye Katıldı

Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, İyi Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı. İşte ayrılık ve katılık süreci.

ABONE OL
8 Kasım 2023 07:14
İdris Nebi Hatipoğlu İyi Parti’den Ayrılarak AK Parti’ye Katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, derin görüş ayrılıkları yaşadığını söyleyerek İyi Parti’den istifa ettiğini duyurmuş ve ardından AK Parti’ye katıldı.

Hatipoğlu, istifasını sosyal medya üzerinden paylaştığı bir açıklama ile duyurdu. Açıklamada, “Büyük Türk Milleti’nin bilgisine; Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i de bilgilendirerek İyi Parti’den istifa ediyorum.” ifadeleri yer aldı.

İdris Nebi Hatipoğlu’nun istifasının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına başkanlık etti. Toplantı öncesinde Hatipoğlu, AK Parti rozeti takılarak partisine resmen katıldı.

Hatipoğlu’nun İyi Parti’den istifa edip AK Parti’ye katılması, Türk siyasetinde gündem yaratmış ve siyasi çevrelerde tartışılmıştır. Bu katılımın AK Parti ve İyi Parti arasındaki siyasi dinamiklere etkisi yakından takip edilmektedir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.