DOLAR 33,0300 0.65%
EURO 35,9772 1.02%
ALTIN 2.509,01-0,78
BITCOIN 2144346-1,79%
İstanbul
27°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Hamas Üniformasıyla Çıkması Olay Yarattı

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Hamas Üniformasıyla Çıkması Olay Yarattı

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Batman mitinginde Hamas üniformasıyla sahneye çıkması olay yarattı. Siyasi çevreler arasında tartışma yaratan bu görüntüler, farklı yorumlara neden oldu.

ABONE OL
13 Kasım 2023 18:27
HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun Hamas Üniformasıyla Çıkması Olay Yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün Batman’da düzenlenen mitingde sahneye çıkarak Hamas’ın askeri kanadı El Kassam Tugayları’nın üniformasını giyen kişilerle birlikte görüntülendi. Olay, geniş bir şekilde tartışılırken, Yapıcıoğlu’nun bu tercihi partisi tarafından destek bulurken, diğer siyasi çevrelerden eleştirilere neden oldu.

Mitingte konuşan Yapıcıoğlu, “Bu siyonist katillerin bütün Müslümanların kutsallarına yaptığı saldırıdır. Bu savaş hepimizindir, bu kavga hepimizindir, bu dava hepimizindir. O yüzden binlerce, on bin kilometre ötedeki insanlar ayağa kalkıyor, Kudüs’e, Gazze’ye direnişe selam gönderiyor” ifadelerini kullandı.

Ancak, bu görüntüler, diğer siyasi liderlerden de tepki çekerken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Twitter üzerinden, “HÜDA-PAR mitinginde yapılan suç. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz” şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Bu olay, Türkiye’deki siyasi arenada farklı görüşler arasında bir gerilim yaratırken, kamuoyu tarafından da geniş bir şekilde takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce Hamas’ı terör örgütü olarak tanımadığını belirtmesi de konuyla ilgili farklı bir perspektif sunuyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.