DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1845022-2,23%
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Hamas, Şifa Hastanesi Yönetimine İlişkin İddiaları Reddediyor: İsrail’in Yalanları Ortaya Çıktı

Hamas, Şifa Hastanesi Yönetimine İlişkin İddiaları Reddediyor: İsrail’in Yalanları Ortaya Çıktı

Hamas Hareketi, Şifa Hastanesi iddialarını reddediyor. İsrail'in yalanlarını ortaya çıkaran yazılı açıklama! Uluslararası topluma çağrı: İsrail'in hukuk ihlallerini durdurun.

ABONE OL
13 Kasım 2023 18:11
Hamas, Şifa Hastanesi Yönetimine İlişkin İddiaları Reddediyor: İsrail’in Yalanları Ortaya Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas Hareketi, İsrailli yetkililerin Şifa Hastanesi yönetimi konusundaki iddialarına karşı çıkarak, İsrail’in günlük yalanlar uydurduğunu belirtti. Telegram üzerinden yapılan yazılı açıklamada, Hamas, Şifa Hastanesi yönetiminde herhangi bir rol oynamadıklarını ve karar alma mekanizmasında bulunmadıklarını vurguladı. Açıklamada, hastanenin teknik ve idari işlerini yürütenin Filistin Sağlık Bakanlığı olduğu ifade edildi.

İsrail Ordusu Sözcüsüne “Nazi Ordusu Sözcüsü” nitelemesi yaparak, işgal güçlerinin günlük yalanlar uydurduğuna dikkat çekilen açıklamada, İsrail’in Şifa Hastanesi’ne yakıt temin etme teklifinin reddedildiği suçlamasının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı. Hamas, hastanenin yakıt ihtiyacının karşılanmamasının, kuşatma altındaki insanların, sağlık ekiplerinin, bebeklerin ve hastaların yaşadığı zorlukları hafife almak anlamına geldiğini ifade etti.

Ayrıca, işgal güçlerinin hastaneye sadece 300 litre yakıt verme teklifinin, jeneratörleri yarım saatten fazla çalıştırmaya yetmeyeceği ve bu durumun hastanelerdeki acil durumları daha da kötüleştireceği belirtildi. Hamas, uluslararası topluma seslenerek, Gazze Şeridi’ndeki hastanelere acil yakıt girişini sağlama ve İsrail’in uluslararası hukuku ihlal etmesine son verme çağrısında bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.