DOLAR 32,8825 -0.05%
EURO 35,7290 -0.42%
ALTIN 2.543,630,36
BITCOIN 2190083-1,78%
İstanbul
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:13

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

MİT ve İstanbul Emniyeti Ortak Operasyonuyla DEAŞ’ın Irak Vilayeti EYP Uzmanı Yakalandı

MİT ve İstanbul Emniyeti Ortak Operasyonuyla DEAŞ’ın Irak Vilayeti EYP Uzmanı Yakalandı

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortak operasyonuyla DEAŞ'ın Irak vilayetine bağlı EYP uzmanı A.J.A. yakalandı. Sultanbeyli'de düzenlenen baskında, patlayıcı düzenekler, canlı bomba düzenekleri için kullanılan malzemeler ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Detaylar haberimizde!

ABONE OL
12 Kasım 2023 17:06
MİT ve İstanbul Emniyeti Ortak Operasyonuyla DEAŞ’ın Irak Vilayeti EYP Uzmanı Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MİT ve İstanbul Emniyeti’nin ortak operasyonuyla DEAŞ terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen baskında, örgütün Irak vilayetine bağlı olduğu belirlenen EYP uzmanı A.J.A. isimli zanlı yakalandı. Zanlının örgütün Suriye ve Irak’taki saldırılarda kullanılan patlayıcıların tasarımını yaptığı ve örgüt mensuplarına patlayıcı yapımı eğitimi verdiği ortaya çıktı.

Sultanbeyli’de gerçekleştirilen baskında, zaman ayarlı ve uzaktan kontrol edilebilen 5 hazır vaziyette bomba düzeneği, canlı bomba düzeneklerinde kullanılan çok sayıda basma butonu, el yapımı patlayıcılarda kullanılan zamana, ışığa ve harekete duyarlı çok sayıda elektronik devre elemanı, gizlenmiş vaziyette dijital materyaller ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Operasyon, terör örgütü DEAŞ’a karşı yürütülen etkin mücadele kapsamında gerçekleştirildi. Detaylar, soruşturmanın ilerleyen aşamalarında ortaya çıkacak.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.