DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22477941,46%
İstanbul
25°

HAFİF YAĞMUR

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Gazze’deki Şifa Hastanesi İsrail Saldırıları Altında: Felaket ve Acil Yardım Çağrısı

Gazze’deki Şifa Hastanesi İsrail Saldırıları Altında: Felaket ve Acil Yardım Çağrısı

İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırıları, Filistin Sağlık Bakanlığı'nın acil yardım çağrısına yol açtı. Hastanede insani kriz büyüyor, uluslararası toplumdan destek bekleniyor.

ABONE OL
14 Kasım 2023 08:20
Gazze’deki Şifa Hastanesi İsrail Saldırıları Altında: Felaket ve Acil Yardım Çağrısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin Sağlık Bakan Yardımcısı Ebu er-Riş, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nin İsrail saldırılarına maruz kaldığını ve hastanenin avlularına yönelik saldırılarda yüzlerce cesedin biriktiğini belirtti. Hastanedeki insani durumun ciddiyetine vurgu yaparak, “İnsanlar yaralı olmalarına rağmen hastaneyi terk etmeye zorlanıyor, durum gerçek bir felaketin habercisi” dedi. Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları nedeniyle ölü ve yaralıları sayamaz hale geldiklerini açıkladı. Ebu er-Riş, uluslararası toplumu Şifa Hastanesi’ne yakıt sağlamaya çağırarak, hastaların güvenli bir yerde tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı. İsrail’in hastaneye yönelik kuşatmasını eleştiren Ebu er-Riş, uluslararası toplumu ve kurumları sorumlu tuttu. Gazze Hastaneler Genel Müdürü Muhammed Zakut da benzer şekilde, İsrail’in Şifa Hastanesi’ni 3 gündür kuşatması sonucu hasta, yenidoğan ve yaralıların güvenli bir yer bulamadan tahliye edilemediğini belirtmişti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.