DOLAR 34,0060 0.3%
EURO 37,8947 0.72%
ALTIN 2.821,230,42
BITCOIN 1971210-3,02%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’de İnsanlık Dramı: Anestezi Malzemesi Olmadan Ameliyatlar, Acı İçindeki Hastalar

Gazze’de İnsanlık Dramı: Anestezi Malzemesi Olmadan Ameliyatlar, Acı İçindeki Hastalar

İsrail'in bir ayı aşkın süredir devam eden bombardımanı nedeniyle Gazze'deki hastanelerde anestezi malzemesi kalmadı. Şifa Hastanesi'nde çalışan hemşireler ve doktorlar, anestezi olmadan yapılan ameliyatlar sırasında hastaların çektiği acıları ve dramı dile getiriyor. Ağır yaralılar, tedavilerini sürdürmek için zorlu şartlara rağmen yaşam mücadelesi veriyor.

ABONE OL
10 Kasım 2023 17:48
Gazze’de İnsanlık Dramı: Anestezi Malzemesi Olmadan Ameliyatlar, Acı İçindeki Hastalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in bir ayı aşkın süredir devam eden bombardımanı sonucunda Gazze’deki hastanelerde anestezi malzemesi sıkıntısı büyük bir insanlık dramına neden oluyor. Bombardıman nedeniyle hastanelerdeki şartlar çok zor, birçok hastane anestezi malzemeleri olmadan faaliyet göstermeye çalışıyor.

Şifa Hastanesi’nde çalışan hemşire Ebu Emad Hassanein, anestezi malzemesi eksikliği nedeniyle küçük bir kızın ameliyat edilirken acı içinde “anne anne” diye bağırdığını ve bu durumun kendilerine de büyük acı verdiğini ifade etti. Hastanelere sürekli ağır yaralı hastaların getirildiğini ancak ellerinde yeterli ilaç ve tıbbi malzeme olmadığını belirten Hassanein, hastaların dayanılmaz acılar içinde olduğunu söyledi.

Hava saldırıları sonucunda sırtından yaralanan Nemer Ebu Tahir ise yaralarının dikildiği sırada ağrı kesici dahi alamadığını, sürekli dua ederek acıya katlanmak zorunda kaldığını paylaştı.

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Selmaye, ağır yaralı hastaları koridorlarda tedavi etmek zorunda kaldıklarını, ameliyathanelerin dolu olduğunu ve anestezi malzemesi sıkıntısı nedeniyle hastaları hayatta tutmaya çalıştıklarını ifade etti. Ebu Selmaye, hastaların anestezisiz bacaklarının veya kollarının kesildiğini, ağır yanıkların imkansızlıklarla tedavi edilmeye çalışıldığını belirtti.

Bazı hastanelerde sezaryen doğumların bile anestezi verilmeden yapıldığını söyleyen doktorlar, bu durumun anne ve bebeklerin hayatını riske attığına dikkat çekiyor. Gazze’deki hastanelerde acil tıbbi yardıma ihtiyaç olduğu vurgulanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.