DOLAR 32,8223 -0.24%
EURO 35,6584 -0.62%
ALTIN 2.539,660,20
BITCOIN 2157488-3,68%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’deki Kanser Hastaları İçin Türkiye ve Mısır İşbirliği

Gazze’deki Kanser Hastaları İçin Türkiye ve Mısır İşbirliği

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'deki kanser hastaları özellikle çocuklar için Türkiye ve Mısır ile işbirliği yapılacağını duyurdu. Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nde tedavi gören hastaların ilk etapta Mısır'daki hastanelere nakledileceğini belirten Koca, çocuk hastaların Mısır Sağlık Bakanı ile birlikte ziyaret edileceğini açıkladı.

ABONE OL
10 Kasım 2023 17:35
Gazze’deki Kanser Hastaları İçin Türkiye ve Mısır İşbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’deki kanser hastaları, özellikle de çocuklar için Türkiye ve Mısır’ın birlikte hareket edeceğini duyurdu. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türk-Filistin Dostluk Hastanesi’nde tedavi gören kanser hastaları, başta çocuklar olmak üzere, Refah sınır kapısından ilk etapta Mısır’ın Şeyh Zuvaid ve El-Ariş Hastanelerine nakledilecek. Kanser hastası çocukları Mısır Sağlık Bakanı ile birlikte ziyaret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Gazze’den gelecek hastaların tedavilerini Türkiye’den gönderilecek sağlık personelleri ile Mısırlı meslektaşları birlikte gerçekleştireceklerini belirtti. İkinci etapta ise durumu uygun hastaların uçak ambulanslarla Türkiye’ye getirilmesinin planlandığını açıkladı. Gazze’deki hastaların Refah sınır kapısından nakli için yürütülen diplomasi faaliyetlerinde İsrail Sağlık Bakanı ile de temas kurularak üç ülkeden (Türkiye, Mısır, İsrail) irtibat kişilerinin görevlendirildiği Sağlık Koordinasyon Ekibi oluşturulduğunu bildirdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.