DOLAR 32,8757 0.11%
EURO 35,7749 0.33%
ALTIN 2.532,750,16
BITCOIN 2149308-0,78%
İstanbul
29°

AÇIK

03:57

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze Şeridi’nde Geçici Ateşkesin Sona Ermesiyle İsrail ve Hamas Arasında Yeniden Çatışma

Gazze Şeridi’nde Geçici Ateşkesin Sona Ermesiyle İsrail ve Hamas Arasında Yeniden Çatışma

Gazze Şeridi'nde yaşanan çatışmalarda 7 günlük geçici ateşkesin sona ermesiyle birlikte, İsrail ordusu ve Hamas arasındaki çatışmalar yeniden başladı. Han Yunus kentindeki saldırılarda 50'den fazla sivil hayatını kaybederken, IDF'nin özellikle Hamas lideri Yahya Sinwar'ın bulunduğu bölgeye odaklandığı belirtiliyor. Sinwar, Aksa Tufanı Harekatı'nın önemli figürlerinden biri olarak biliniyor. Olayları takip etmek ve güncel bilgileri doğrulamak önemlidir.

ABONE OL
1 Aralık 2023 19:32
Gazze Şeridi’nde Geçici Ateşkesin Sona Ermesiyle İsrail ve Hamas Arasında Yeniden Çatışma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze Şeridi’nde devam eden çatışmalarda 7 günlük geçici ateşkenin ardından, İsrail ve Hamas arasında 08.00 itibarıyla sona erdi. Ateşkesin bitmesiyle birlikte İsrail ordusu, Gazze’ye yeniden saldırılarını başlattı. Özellikle Han Yunus kentinde yoğunlaşan saldırılarda, 50’den fazla sivil hayatını kaybetti.

İsrail basını, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) saldırılarını özellikle Hamas liderlerinden Yahya Sinwar’ın saklandığı bölgeye odakladığını bildirdi. IDF, Han Yunus kentindeki sivillere Cuma sabahı ateşkesin sona ermesiyle birlikte tahliye emri verdi ve bölgenin tehlikeli bir savaş alanı olduğunu duyurdu.

2011 yılında gerçekleşen mahkum takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Sinwar, Aksa Tufanı Harekatı’nın beyin takımında yer alan önemli isimlerden biri olarak biliniyor. İsmail Haniye’den sonra Hamas’ın siyasi büro başkanlığında ikinci sırada bulunan Sinwar, İsrail’in arananlar listesinin üst sıralarında yer alıyor.

Yine de, bu çatışma ve ateşkesin sona ermesiyle ilgili haberleri dikkatlice takip etmek ve güvenilir kaynaklardan doğrulamak önemlidir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.