DOLAR 33,0476 0.72%
EURO 35,9406 0.93%
ALTIN 2.518,76-0,40
BITCOIN 2115154-2,78%
İstanbul
30°

PARÇALI AZ BULUTLU

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Filistin-İsrail Çatışması: Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın Tarihi Konuşması Sırasında İsrail, Lübnan’daki Kefr Şuba’yı Vurdu
  • Son Dakika Haberler
  • Gündem
  • Dünya
  • Filistin-İsrail Çatışması: Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın Tarihi Konuşması Sırasında İsrail, Lübnan’daki Kefr Şuba’yı Vurdu

Filistin-İsrail Çatışması: Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın Tarihi Konuşması Sırasında İsrail, Lübnan’daki Kefr Şuba’yı Vurdu

Filistin-İsrail çatışması sırasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın tarihi konuşması devam ederken, İsrail ordusu Lübnan'daki Kefr Şuba beldesini hedef aldı. Gazze'deki şiddet olaylarına ilişkin son gelişmeler.

ABONE OL
4 Kasım 2023 20:17
Filistin-İsrail Çatışması: Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın Tarihi Konuşması Sırasında İsrail, Lübnan’daki Kefr Şuba’yı Vurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Filistin-İsrail çatışması, 7 Ekim’de Hamas’ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu ve ardışık olaylara yanıt olarak 28 gündür devam ediyor. Gazze’de yaşanan bu çatışmalarda binlerce Filistinli hayatını kaybetti. Bu süre zarfında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, tarihi bir konuşma yaparken İsrail ordusu Lübnan’ın Kefr Şuba beldesini vurdu.

Lübnan’daki Kefr Şuba beldesi, İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki sınır hattındaki çatışmalardan en çok etkilenen bölgelerden biri haline geldi. AA muhabiri, bu bölgedeki durumu yerinde inceledi ve halkın yüzde 70’inin evlerini terk ettiğini raporladı.

Kefr Şuba, 1967 yılında İsrail tarafından Suriye ile yapılan savaş sırasında işgal edilen Kefr Şuba Tepeleri’ne ev sahipliği yapıyor. Hizbullah, İsrail ordusuna yönelik ilk saldırısını bu bölgeden gerçekleştirdi ve İran destekli örgüt, İsrail’e ait “Ruvaysat el Alem” askeri noktasını anti-savar füzeleri ile vurdu. Bu saldırının ardından Kefr Şuba, İsrail’in hedefi haline geldi.

İsrail ordusunun ağır topçu atışları sonucu büyük zarar gören Kefr Şuba’daki evlerde hasar görmüş binalar bulunuyor. Bölgeye giriş yapmadan önce basın mensupları çelik yelek giymek zorunda, çünkü bölgenin hemen üst tarafından İsrail askeri noktalarından açılan ateş riski taşıyor. Hizbullah, İsrail ordusuna karşı gerilla taktiği uygulayarak zeytin ağaçları ve dağlık bölgeler arasında kamufle oluyor ve saldırılarını gerçekleştirdikten sonra bölgeden hızla çekiliyor.

Bu olayların yaşandığı zorlu koşullarda İsrail’e ait İHA’lar, bölge üzerinde sürekli olarak gözlem yapıyor ve giriş-çıkışları havadan denetliyor. Hizbullah milisleri ise omuz üzerinde taşınabilen güdümlü anti-savar füzeleri ile İsrail ordusuna ait hedefleri hedef alıyor. Bu çatışma bölgesi, sürekli değişen bir durumda ve gelişmeleri takip etmek oldukça karmaşık bir hal alıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.