DOLAR 32,8287 -0.22%
EURO 35,6710 -0.59%
ALTIN 2.537,070,09
BITCOIN 2164734-2,41%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Emine Erdoğan’ın Lider Eşleri İle Gerçekleştirdiği Filistin Zirvesi

Emine Erdoğan’ın Lider Eşleri İle Gerçekleştirdiği Filistin Zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın lider eşleri ile düzenlediği Filistin için Tek Yürek Zirvesi İstanbul'da gerçekleşti. Toplantıda Gazze'deki saldırılar ve binlerce insanın hayatını kaybetmesi ele alındı. Ateşkes ve barış çağrısı yapıldı.

ABONE OL
15 Kasım 2023 15:29
Emine Erdoğan’ın Lider Eşleri İle Gerçekleştirdiği Filistin Zirvesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının devam ettiği bir dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın lider eşleri ile bir araya geldiği Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi İstanbul’da düzenlendi. Toplantıda Gazze’deki saldırılarda binlerce insanın yaşamını yitirmesi ele alındı.

Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen zirveye dünyanın pek çok ülkesinden devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ile özel temsilcileri katıldı. Toplantıda, hiçbir ideolojinin masum bir insanın canından daha değerli olmadığı vurgulandı. Emine Erdoğan, İsrail’in saldırılarına karşı çıkarak, “Hiçbir meşru siyasi ideoloji zulmü kapsamaz. Yeryüzünde katliam, işgal ve hırsızlık yapanları inançların yaşanmasını engelleyenleri nasıl bir son beklediğini tarih sayısız örnekle gösteriyor.” dedi.

Açılış konuşmasında Emine Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çekerek, “İsrailli bir bakan Gazze’ye atom bombası atmayı, seçeneklerden birisi olarak değerlendirirken, sesini dahi çıkarmayanlar Hiroşima’nın kızı Sadako ile Filistin’in çocukları arasında ne fark görüyorlar merak ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca, derhal ateşkes, barış ve insani yardım çağrısı yapıldı. Emine Erdoğan, “Gelin bu buluşmayı sözden eyleme taşıyarak Filistin’de barış için bir inisiyatif haline getirelim. Çünkü ateşkes öncelikli hedefimiz olsa da, nihai hedef değildir. Bütün dünyayı aynı sesle, Filistin’de ve İsrail’de kalıcı barışın sağlanması için çabalarımızı birleştirmeye çağıralım.” şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan’ın lider eşleri ile gerçekleştirdiği bu zirve, uluslararası arenada Filistin’e destek ve barış çağrısı olarak ön plana çıkıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.