DOLAR 32,8301 -0.22%
EURO 35,6793 -0.56%
ALTIN 2.538,150,14
BITCOIN 2162878-2,56%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: ‘Artık Ecelin Geliyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: ‘Artık Ecelin Geliyor’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sert tepki göstererek, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya atom bombası sorusu yöneltti. Ayrıca, iç politikadaki gelişmeleri ve CHP'nin tutumunu eleştirdi. Erdoğan'ın konuşması ülkede ve uluslararası alanda gündem oluşturdu.

ABONE OL
15 Kasım 2023 16:26
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İsrail’e Sert Tepki: ‘Artık Ecelin Geliyor’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırılara sert bir şekilde tepki gösterdi. Erdoğan, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya seslenerek, “Atom bomban var mı, yok mu? Varsa çık açıkla. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol, neye sahip olursan ol. Artık ecelin geliyor” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Gazze’ye Destek Mitingi ve Kıbrıs

Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’ye olan desteğini vurgulayarak, Cumhur İttifakı olarak 1.5 milyon kişinin katılımıyla gerçekleştirilen Büyük Filistin Mitingi ile Gazze halkının yanında olduklarını belirtti. Kıbrıs Türk’ünün 40. yıl dönümünü kutlayarak, Kıbrıs’a yönelik desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.

Güçlü Türkiye İçin Çalışmalar

Erdoğan, Türkiye’nin güçlü bir şekilde varlığını sürdürebilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “Türk milleti olarak şayet bu topraklarda hür ve huzurlu bir şekilde yaşamak istiyorsak güçlü olmak mecburiyetindeyiz” dedi. Bu bağlamda, ordunun güçlenmesi, ekonominin dirençli olması ve güçlü bir hukuk sisteminin önemine vurgu yaptı.

İsrail ve Çifte Standart

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına sert tepki gösteren Erdoğan, “Karşımızda bir soykırım var. Şu anda yüzlerce binlerce avukat bunları Lahey Adalet Divanı’na götürüyor. Soykırım noktasında tüm adımları atıp gerekli duyuruyu yapacağız” dedi. Ayrıca, uluslararası toplumun İsrail’e yönelik çifte standartını eleştirerek, “Dünya liderleri nerede? Vicdanınız yok mu? İnsafınız yok mu?” diye sordu.

CHP ve İç Politika

Erdoğan, iç politikaya dair de konuşarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) tutumunu eleştirdi. CHP’nin geçmişteki tutumlarına vurgu yaparak, “Bugün darbe olsa CHP en büyük destekçisi olacaktır” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye’nin adalet ve hukuk alanındaki güçlenme çabalarına vurgu yaparak, yasal değişikliklerin yapılması gerektiğini belirtti.

Erdoğan’ın konuşması sırasında hükümetin Filistin’e destek çabalarını, İsrail’e yönelik sert eleştirilerini ve iç politika değerlendirmelerini içeren bu açıklamalar, ülke içinde ve uluslararası alanda dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.