DOLAR 34,0155 0.03%
EURO 37,5992 0%
ALTIN 2.723,78-0,01
BITCOIN 1969758-1,72%
İstanbul
28°

AÇIK

04:55

İMSAK'A KALAN SÜRE

Belize, İsrail’in Gazze Katliamı Nedeniyle Diplomatik İlişkilerini Kesti

Belize, İsrail’in Gazze Katliamı Nedeniyle Diplomatik İlişkilerini Kesti

Belize, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak diplomatik ilişkilerini kesti. Detayları öğrenmek için haberimizi okuyun.

ABONE OL
15 Kasım 2023 06:53
Belize, İsrail’in Gazze Katliamı Nedeniyle Diplomatik İlişkilerini Kesti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karayip ülkesi Belize, İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği katliam nedeniyle diplomatik ilişkilerini sonlandırdığını açıkladı. Belize hükümetinin internet sitesinden yapılan açıklamada, İsrail’in ateşkes çağrılarına uymaması ve insani yardım malzemelerine engel olması nedeniyle alınan bu kararın, Gazze’deki insani dramı dikkate alarak alındığı ifade edildi. Belize’nin Tel Aviv Büyükelçisi geri çekilecek ve İsrail’in Belize’deki tüm diplomatik faaliyetleri sona erecek. Daha önce Kolombiya, Şili ve Honduras’ın da Tel Aviv büyükelçilerini istişarede bulunmak amacıyla geri çağırdığı, Bolivya’nın ise İsrail ile diplomatik ilişkileri tamamen kestiği biliniyor. Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık veren İsrail, Gazze’yi adeta kan gölüne çevirerek 40 gündür süren bir katliama imza atmıştı. Bu süreçte Gazze’de 11 binden fazla Filistinli hayatını kaybederken, binlercesi de yaralandı. İsrail’in sivilleri hedef almasına dünya genelinde birçok ülke tepki gösteriyor ve İsrail’e yönelik çeşitli yaptırımlar uygulanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.