DOLAR 32,8497 -0.18%
EURO 35,6724 -0.58%
ALTIN 2.539,840,21
BITCOIN 2163967-1,86%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Türkiye, Gazze’deki Kanser Hastalarını Tedavi İçin Harekete Geçti

Türkiye, Gazze’deki Kanser Hastalarını Tedavi İçin Harekete Geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca liderliğinde Türkiye, Gazze'den getirilen 26 kanser hastasını Türkiye'ye taşıyarak tedavi ediyor. İnsani yardımlar devam ediyor. Detaylar haberimizde

ABONE OL
16 Kasım 2023 06:58
Türkiye, Gazze’deki Kanser Hastalarını Tedavi İçin Harekete Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye, İsrail’in işgali altındaki Gazze’de tedaviye ihtiyacı olan 26 kanser hastasıyla birlikte 13 refakatçiyi ülkeye getiriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den Mısır’ın başkenti Kahire’ye nakledilen hastaları ziyaret ederek Türkiye’ye getirileceklerini duyurdu.

Havalimanında hastaların uçağa binmeden önceki anları, Bakan Koca’nın sosyal medya hesabından paylaşıldı. Gazzeli hastalar, ellerini açarak dualar ettiler. Türkiye’nin insani yardım çalışmaları kapsamında gerçekleşen bu taşıma, İsrail’in işgali altındaki Gazze’deki sağlık sistemine yönelik bir yardım niteliği taşıyor.

Sağlık Bakanı Koca, El-Ariş Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin, Mısır, İsrail ve Gazze arasında iş birliği yaparak hastaların tedavi edilmesini sağladığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin Gazze’de sahra hastanesi kurma planlarını ve bölgedeki yardım çabalarını aktardı. Bu insani yardım girişimi, Türkiye’nin bölgedeki dramatik duruma duyarsız kalmayarak sağlık alanındaki desteğini sürdürdüğünü gösteriyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.