DOLAR 32,8223 -0.24%
EURO 35,6584 -0.62%
ALTIN 2.539,660,20
BITCOIN 2157488-3,68%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’nin İsrail’e Ateşkes Çağrısının Ardında Yatan İkiyüzlü Tavır

ABD’nin İsrail’e Ateşkes Çağrısının Ardında Yatan İkiyüzlü Tavır

Gazze'deki olaylar sırasında ABD'nin İsrail'e yaptığı kameralar önünde ateşkes çağrısı ve ardındaki çelişkili tutum açıklanıyor. Beyaz Saray'dan gelen skandal açıklama şaşkınlık yaratıyor.

ABONE OL
8 Kasım 2023 06:39
ABD’nin İsrail’e Ateşkes Çağrısının Ardında Yatan İkiyüzlü Tavır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD, Gazze’deki şiddet olaylarının ortasında İsrail’e kameralar önünde ateşkes çağrısında bulunsa da, Beyaz Saray’dan gelen skandal bir açıklama, uluslararası kamuoyunda şaşkınlık yaratıyor. Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ancak Kirby’nin açıklamaları, Gazze’deki sivil ve çocuk ölümleri konusundaki çelişkili bir tutumu ortaya koydu.

Kirby, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği bombardımanlar sonucu binaların enkazı altında kalan Gazzeli çocuklar için, “Küçük çocukların enkazdan çıkarıldığı ve birçoğunun bunu başaramadığı görüntüleri görmek korkunç.” ifadelerine yer verdi. Ancak sivil ve çocuk ölümleri konusundaki suçlamalarda Hamas’ı hedef gösterdi. Kirby, Hamas’ın bölgeyi terk etmeyerek, sivilleri yaşadıkları evlerde saklanmaya teşvik ettiğini öne sürdü.

Beyaz Saray’ın bu çelişkili açıklamaları, uluslararası toplumda tepkilere neden oluyor. İsrail-Filistin çatışmalarının tırmandığı bir dönemde, ABD’nin İsrail’e verdiği destek ve Gazze’de yaşanan sivil kayıpları görmezden gelmesi, çatışmanın daha fazla şiddetlenmesine zemin hazırlayabilir.

Ayrıca, Stratejik İletişim Koordinatörü, son 24 saat içinde 96, toplamda ise 400 civarında ABD vatandaşı ve ailelerinin Gazze’den “ayrılmayı başararak” Kahire’ye ulaştığını açıkladı. Ancak bu durum, Gazze’deki sivil kayıplar ve İsrail’in saldırılarına yönelik eleştirilerle çelişiyor.

Gazze’deki çatışmalar sürerken, uluslararası toplumun, özellikle de ABD’nin tutumu, bölgedeki tansiyonun daha da yükselmesine yol açabilir. Sivillerin hayatlarını kaybettiği bir çatışma ortamında, siyasi çözüm ve ateşkes çağrıları daha da önem kazanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.