DOLAR 32,8605 -0.04%
EURO 35,7471 0%
ALTIN 2.545,720,06
BITCOIN 2168288-3,01%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zelenskiy: Rusya ile Savaş Kış Aylarında Yeni Bir Döneme Geçecek

Zelenskiy: Rusya ile Savaş Kış Aylarında Yeni Bir Döneme Geçecek

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Associated Press'e yaptığı açıklamada, Rusya ile kış aylarında başlayacak yeni bir dönemde savaşın etkilerini ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının Ukrayna'daki durumu nasıl etkilediğini değerlendirdi.

ABONE OL
2 Aralık 2023 17:15
Zelenskiy: Rusya ile Savaş Kış Aylarında Yeni Bir Döneme Geçecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Associated Press’e konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya ile devam eden savaşın kış aylarında “yeni bir döneme” gireceğini belirtti. Bu durumun sadece cepheyi değil, aynı zamanda sivilleri ve tahıl ihracatını da etkileyeceğini vurgulayan Zelenskiy, Ukrayna’nın müttefiklerinden beklediği silahları alamamasının, sürdürülen saldırının beklenen sonucu vermediğini ifade etti.

Zelenskiy, yoğun bir Rus hava saldırısının kış aylarında tekrar başlamasını öngörerek, savunmanın yanı sıra sivil bölgelerin de savunmanın kış harekatını zorlaştıracağını dile getirdi.

Aynı zamanda İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen Zelenskiy, bu saldırıların Ukrayna’daki çatışmadan dikkatleri başka yöne çekme tehdidi oluşturduğunu belirtti. Zelenskiy, “Buradaki savaş tam ölçekli, karmaşık, büyük ve küresel. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük savaş. Dolayısıyla müttefiklerimizin dikkatinin başka yerlere dağılmasının ne gibi zorluklara yol açabileceğini anlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’nın dışa bağımlılığını azaltarak kendi silahlarını üretmeyi hedeflediğini ifade eden Zelenskiy, Batılı müttefiklerin Ukrayna’ya bu konuda destek olacağını umduğunu belirtti. Ayrıca, Ukrayna’da yapılması beklenen devlet başkanlığı seçimlerine de değinen Zelenskiy, Rusya’nın saldırılarının seçmenlere tehlike oluşturması nedeniyle seçimlerin yapılamayacağını söyledi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.