DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 1828355-5,16%
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Tarihi Şanlıurfa’da Duygusal Anlar: Corc Nansic, Hazreti İbrahim’in Makamını Ziyaret Ederek Müslüman Oldu

Tarihi Şanlıurfa’da Duygusal Anlar: Corc Nansic, Hazreti İbrahim’in Makamını Ziyaret Ederek Müslüman Oldu

Tarih ve turistik mekanları keşfetmek üzere Şanlıurfa'ya gelen Corc Nansic, Balıklıgöl Yerleşkesi'nde Hazreti İbrahim'in doğduğu yer olarak rivayet edilen makamı ziyaret ederek duygusal anlar yaşadı. Nansic, Dergah Camisi'nde Müslüman olma kararı alarak kelime-i şehadet getirdi.

ABONE OL
12 Kasım 2023 10:01
Tarihi Şanlıurfa’da Duygusal Anlar: Corc Nansic, Hazreti İbrahim’in Makamını Ziyaret Ederek Müslüman Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarih ve kültür dolu bir şehir olan Şanlıurfa, bu sefer özel bir misafiri ağırladı. Corc Nansic, Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik mekanlarını gezmek için geldiği şehirde, Balıklıgöl Yerleşkesi’ndeki Hazreti İbrahim’in doğduğu yer olarak kabul edilen makamı ziyaret etti. Bu özel ziyaret sırasında duygusal anlar yaşayan Nansic, İslamiyet’e geçme kararı aldı.

Dergah Camisi İmamı İbrahim Onat’a başvuran Corc Nansic, Müslüman olmak istediğini ifade etti. Dergah Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından imam hatibin eşliğinde kelime-i şehadet getiren Nansic, Müslüman olmanın sevincini yaşadı.

Nansic, Müslüman olduktan sonra henüz yeni ismini belirlemediğini ifade etti. Şanlıurfa’da gerçekleri bulduğunu ve bu şehirde özgürlüğü hissettiğini belirten Nansic, gerçekleri ararken İslamiyet’in kendisine huzur verdiğini vurguladı.

Dergah Camisi imam hatibi İbrahim Onat, Corc Nansic’e Müslümanlık sürecinde rehberlik ederek, ona Kur’an-ı Kerim hediye etti. Cami cemaati, Nansic’i tebrik ederek bu anlamlı kararının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Corc Nansic’in bu kararı, Şanlıurfa’nın tarih ve kültür mirasıyla birleşerek insanlara derin duygusal ve manevi anlar yaşatabilecek özel bir şehir olduğunu bir kez daha gösterdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.