DOLAR 32,8164 -0.25%
EURO 35,6693 -0.6%
ALTIN 2.538,670,16
BITCOIN 2185129-0,99%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

20:39

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Meteoroloji Uyarıyor: Marmara ve Ege’ye Şiddetli Yağış ve Fırtına Geliyor

Meteoroloji Uyarıyor: Marmara ve Ege’ye Şiddetli Yağış ve Fırtına Geliyor

Meteoroloji'nin son değerlendirmesine göre, Marmara ve Ege'de şiddetli yağış ve fırtına bekleniyor. İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Manisa'da yaşayanlar tedbirli olmalı! Detaylar haberimizde.

ABONE OL
11 Kasım 2023 11:03
Meteoroloji Uyarıyor: Marmara ve Ege’ye Şiddetli Yağış ve Fırtına Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkemizin batı kesimlerine şiddetli yağış ve yer yer fırtına uyarısı yaptı. Marmara ve Ege bölgeleri, özellikle İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Manisa’nın da aralarında bulunduğu şehirler için dikkat çekiyor.

Yağışların Marmara’nın batı ilçeleri, Çanakkale, Balıkesir, İzmir’in kuzeyi, Zonguldak, Düzce ve Muğla’nın kıyı kesimlerinde kuvvetli, İzmir, Balıkesir, Manisa ile batı kesimleri başta olmak üzere Aydın’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Buna ek olarak, Marmara’da 3 ila 5 derece azalacak, iç ve kuzey kesimlerde artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenen rüzgar, Marmara ile Kuzey Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına şeklinde esecek.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada, Ege kıyılarından itibaren yağışların başladığını belirtti. İstanbul’un bazı semtlerinde de yağmur görüldüğünü ifade eden Şen, fırtına ve lodosla birlikte sıcaklıkların yükseleceğini ve İstanbul’da öğle saatlerinden sonra yağışın kuvvetleneceğini söyledi.

Önümüzdeki hafta Türkiye genelinde yağışların devam edeceğini vurgulayan Şen, özellikle Pazartesi günü Ege kıyılarında kuvvetli yağış beklendiğini belirtti. Yağışlarla birlikte su baskınları yaşanabileceğine dikkat çekti.

Meteoroloji uzmanları, sıcaklıkların yarından itibaren tekrar düşmeye başlayacağını ve Doğu Anadolu’ya kar yağışı geleceğini bildirdi. Ayın 15’inde başlayacak kar yağışının, Ayın 18’i-19’unda Marmara’nın güneyine ulaşması öngörülüyor. İstanbul’da ise kar yağışının Ocak ayına kadar zor görünüyor.

Hava durumundaki bu değişikliklerle ilgili güncel bilgileri takip etmek önemlidir, çünkü olumsuz hava koşulları günlük yaşamı etkileyebilir.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.