DOLAR 32,8323 -0.21%
EURO 35,6856 -0.56%
ALTIN 2.537,460,11
BITCOIN 2163993-2,65%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

İsrail’de Likud Partisi İçinde Netanyahu’nun Geleceği Tartışılıyor

İsrail’de Likud Partisi İçinde Netanyahu’nun Geleceği Tartışılıyor

İsrail'de Likud Partisi içinde Başbakan Netanyahu'nun geleceği tartışılıyor. Gazze savaşıyla birlikte gündeme gelen siyasi ayrılıklar, Netanyahu'nun liderliğindeki hükümetin zorluğunu yansıtıyor.

ABONE OL
15 Kasım 2023 07:17
İsrail’de Likud Partisi İçinde Netanyahu’nun Geleceği Tartışılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu’nun görevden alınması konusunda partisi Likud içinde tartışmaların başladığı belirtildi. İsrail’in Kanal 13 televizyonuna göre, Gazze savaşıyla birlikte Likud Partisi içinde Netanyahu’nun geleceği konusunda bakanlar ve milletvekilleri arasında görüş ayrılıkları ortaya çıktı. Likud üyesi bakanlar ve milletvekillerinin, Netanyahu’dan güvenoyunu çekerek başbakanlıktan düşürmeyi ve yeni bir liderle devam etmeyi düşündükleri bildirildi. Durumun ciddiyetini gösteren bir diğer unsur ise muhalefet liderlerinin de konuyu ele almaya başlamasıydı.

Netanyahu’nun partisinin içindeki tartışmaların sebepleri arasında, partisinin başında kalması durumunda gelecek seçimlerde hezimete uğrayabileceği endişesi bulunuyor. Bu durumu gören milletvekillerinin, siyasi kariyerlerinin devamının zorlaşabileceği düşüncesiyle yeni bir liderle yol almaya yönelik adımlar atmaya başladığı belirtiliyor. Netanyahu’nun Gazze’deki savaşın tamamlanmasının ardından güvenoyunu çekme olasılığını değerlendiren bir grup milletvekili, bu durumu incelemeye aldığı ifade edildi.

Ancak, Netanyahu’nun bu girişimi engellemek için yeterli zamanı olacağı ve partinin içinden öne çıkan bir ismin başkanlık edebileceği belirtiliyor. İsrail’deki son kamuoyu yoklamaları, Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi’nin güç kaybettiğini, buna karşılık Ulusal Birlik Partisi ve lideri Benny Gantz’ın yükselişte olduğunu gösteriyor. Söz konusu tartışmaların, İsrail siyasetinde önemli bir dönemeç olabileceği ifade ediliyor. Bu gelişmeler, Netanyahu’nun liderliğindeki hükümetin iç ve dış politikadaki zorluklarını yansıtıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.