DOLAR 32,8266 -0.23%
EURO 35,6738 -0.6%
ALTIN 2.541,120,25
BITCOIN 2160737-3,49%
İstanbul
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail’de Gazze Saldırısı Ekonomik Krize Yol Açıyor: 300 Ekonomistten Başbakan Netanyahu’ya Çağrı

İsrail’de Gazze Saldırısı Ekonomik Krize Yol Açıyor: 300 Ekonomistten Başbakan Netanyahu’ya Çağrı

İsrail'de 7 Ekim'den bu yana devam eden Gazze saldırıları ekonomik sorunlara yol açıyor. Ülkenin önde gelen 300 ekonomisti Başbakan Netanyahu'ya açık bir mektup yazarak ekonomik ciddiyeti vurguluyor ve önlemler alınması çağrısında bulunuyor.

ABONE OL
6 Kasım 2023 22:48
İsrail’de Gazze Saldırısı Ekonomik Krize Yol Açıyor: 300 Ekonomistten Başbakan Netanyahu’ya Çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail’de 7 Ekim’den bu yana süren Gazze’ye yönelik saldırılar ülkenin ekonomik dengesini alt üst etmeye başladı. İsrail ekonomistleri, çatışmanın uzaması durumunda ülke ekonomisinin ciddi bir daralma yaşayacağı uyarısında bulunuyor. Çatışmanın maliyeti tahmini 17 milyar doların üzerinde olacak, bu da GSYH’nin yüzde 3.5’ine denk geliyor.

Gazze sınırına gönderilen yedek askerler, ülke içinde iş gücü eksikliği yaratmış durumda. İşletmeler kayıplarını telafi etmek için hükümetten yardım beklerken, İsrail Merkez Bankası küçük işletmeler için 2.6 milyar dolar kaynak ayırdığını açıkladı.

İsrail’deki işletmelerin üçte biri kapanmış durumda ve birçoğu gelir kaybı yaşıyor. Belediyeler de şantiyeleri kapatmak zorunda kaldı. İsrailli ekonomistler, Başbakan Netanyahu ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’e açık bir mektup yazarak ekonominin ciddiyetini vurgulayarak, “Aklınızı başınıza alın” çağrısında bulundular ve ulusal önceliklerde köklü bir değişiklik yapılmasını talep ettiler.

İsrail’deki bu ekonomik gelişmeler, Gazze saldırısının sadece insani açıdan değil, aynı zamanda ekonomik açıdan da ciddi sonuçlara yol açtığını gösteriyor. Saldırıların devam etmesi durumunda ekonomik sorunların daha da derinleşmesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.