DOLAR 33,9950 0.29%
EURO 37,8569 0.66%
ALTIN 2.818,220,32
BITCOIN 1960545-3,78%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Başbakanı: “Gazze’de Süresiz İşgal İmkanı”

İsrail Başbakanı: “Gazze’de Süresiz İşgal İmkanı”

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde süresiz bir güvenlik kontrolünü sürdüreceklerini belirtti ve Hamas'ın esirleri bırakmasını ateşkes koşulu olarak gördü.

ABONE OL
7 Kasım 2023 11:19
İsrail Başbakanı: “Gazze’de Süresiz İşgal İmkanı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi’ndeki güvenlik durumuna ve ateşkes çağrılarına dair açıklamalarda bulundu. Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden ve diğer üst düzey yetkililerin İsrail’e çatışmalara insani bir ara verilmesi çağrısında bulunduğuna dair iddiaların gündemde olduğu bir dönemde konuştu.

Netanyahu, Gazze Şeridi’nde süresiz bir güvenlik kontrolünü sürdürme niyetlerini açıkça belirtti. İsrail Başbakanı, “İsrail’in (Gazze Şeridi’nde) süresiz kapsamlı güvenlik sorumluluğu olacaktır çünkü olmadığında neler olduğunu gördük. Güvenlik sorumluluğumuz olmadığında ortaya çıkan hayal edemeyeceğimiz ölçekte Hamas’ın eylemleridir.” dedi.

Ayrıca Netanyahu, insani yardımların Gazze’ye girmesi veya esirlerin serbest bırakılmasının ateşkes için şartlar arasında yer alabileceğini söyledi. Ancak Netanyahu, “esirler serbest bırakılmadıkça” Gazze’de bir ateşkesin mümkün olmayacağını belirtti.

Bu açıklamalar, Gazze Şeridi’ndeki gerginliği yatıştırmak için yapılan çeşitli ateşkes çağrılarına karşılık geliyor. Netanyahu, Hamas’ın İsrailli esirleri serbest bırakmayı kabul etmesi durumunda ateşkesin mümkün olabileceğini belirtti.

Gazze’deki son çatışmalarda, İsrail’in açıklamasına göre 31 Ekim’den bu yana 30 İsrail askeri hayatını kaybederken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre ise saldırılarda 10 bin 22 Filistinli öldü ve en az 25 bin kişi yaralandı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.