DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BITCOIN 1966761-2,91%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hamas’tan BM Genel Sekreteri’ne çağrı

Hamas’tan BM Genel Sekreteri’ne çağrı

ABONE OL
6 Kasım 2023 11:35
Hamas’tan BM Genel Sekreteri’ne çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin kullanımına ilişkin İsrail’in iddialarını yalanladı ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i, bu iddiaları soruşturmak üzere uluslararası bir komite kurmaya çağırdı.

Hamas, İsrail ordu sözcüsünün basın toplantısında sunduğu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, BM Genel Sekreteri Guterres’ten, Gazze’deki hastaneleri ziyaret ederek bu iddiaları araştırmak üzere bir uluslararası komite kurmasını talep etti.

Hamas, İsrail ordusu sözcüsünün Gazze’deki hastanelerin Hamas tarafından tüneller inşa etmek ve roketler fırlatmak için kullanıldığını iddia etmesini “yalan” olarak nitelendirdi. Hamas, İsrail’in bu tür iddialarla Gazze’deki hastanelerin hedef alınmasını aklamaya çalıştığını ifade etti.

Ayrıca, Hamas, İsrail’in hastanelerin altına tüneller kazıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve bu iddiaların yanıltıcı olduğunu belirtti. Gazze’deki hastanelerde tünellerin bulunmadığını savundu.

Hamas ayrıca, İsrail ordusu sözcüsünün Hamas’ın hastanelerdeki yakıt çaldığı iddiasını “sahte” olarak değerlendirdi ve Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) tarafından bu iddianın kategorik olarak yalanlandığını vurguladı.

Bu gelişmelerle birlikte, Gazze Şeridi’ndeki hastanelerle ilgili çıkan iddialar ve bunların nasıl ele alınacağı konusundaki uluslararası tartışmalar sürüyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.