DOLAR 34,0036 0.31%
EURO 37,8669 0.68%
ALTIN 2.819,860,38
BITCOIN 1973175-2,83%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hakan Fidan, Barselona’da İspanyol Mevkidaşı ile Gazze ve İsrail-Filistin Sorununu Ele Aldı

Hakan Fidan, Barselona’da İspanyol Mevkidaşı ile Gazze ve İsrail-Filistin Sorununu Ele Aldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Barselona'da düzenlenen Akdeniz İçin Birlik 8. Bölgesel Forumu'nda İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel Albares ile bir araya geldi. Görüşmede, Gazze'deki savaşın durdurulması ve kalıcı barış için atılacak adımlar ele alındı.

ABONE OL
28 Kasım 2023 14:07
Hakan Fidan, Barselona’da İspanyol Mevkidaşı ile Gazze ve İsrail-Filistin Sorununu Ele Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Akdeniz İçin Birlik 8. Bölgesel Forumu kapsamında İspanya Dışişleri Bakanı José Manuel Albares ile bir araya geldi. Forumun ana gündemini İsrail ve Filistin sorunu oluştururken, Fidan’ın katılımıyla Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi’ni temsil eden mevkidaşları ile önemli bir diyalog gerçekleşti.

Görüşme kapsamında, Gazze’deki savaşın durdurulması ve kalıcı barışın sağlanması için neler yapılabileceği ele alındı. Dışişleri Bakanlığı’nın sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, Fidan’ın İspanya Dışişleri Bakanı ile gerçekleştirdiği bu önemli diyalogun vurgusu yapıldı.

Toplantıda, İspanya’nın Filistin-İsrail savaşındaki Türkiye’ye yakın duruşu da öne çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce İspanya’nın bu konudaki olumlu yaklaşımını övgüyle ifade ettiği hatırlatıldı.

Görüşme esnasında, Hakan Fidan ve José Manuel Albares arasındaki samimi karşılamalar ve kucaklaşma anları da kameralara yansıdı. İki bakanın bu görüşmeyle, bölgesel barış ve istikrara yönelik iş birliği çabalarını daha da güçlendirmeyi amaçladıkları belirtildi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.