DOLAR 32,8323 -0.21%
EURO 35,6856 -0.56%
ALTIN 2.537,460,11
BITCOIN 2163993-2,65%
İstanbul
28°

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

Gazzeli Kanser Hastaları Türkiye’ye Getirildi: Sağlık Bakanı Koca, Tedavi ve Yardım Sözü Verdi

Gazzeli Kanser Hastaları Türkiye’ye Getirildi: Sağlık Bakanı Koca, Tedavi ve Yardım Sözü Verdi

İsrail işgali altındaki Gazze'den çıkarılan kanser hastaları ve refakatçileri, Ankara Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazzeli hastalara tedavi ve yardım sözü vererek, Gazze'de sahra hastanesi kurma planlarını açıkladı.

ABONE OL
16 Kasım 2023 07:03
Gazzeli Kanser Hastaları Türkiye’ye Getirildi: Sağlık Bakanı Koca, Tedavi ve Yardım Sözü Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail işgali altındaki Gazze’den çıkarılan bazı kanser hastalarıyla refakatçilerini taşıyan iki uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mısır’ın El Ariş Havalimanı’ndan hareket eden uçaklarda bulunan hastalar ve refakatçilerle birlikte Türkiye’ye döndü.

Mısır’ın El Ariş Havalimanı’ndan kalkan uçaklar, Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi. Sağlık Bakanı Koca, Gazze’ye yönelik sağlık yardımları, hastalar ve yaralıların Türkiye’ye transferi için bugün Mısır’da yürüttüğü yoğun görüşme trafiğinin ardından, bazı hastalarla birlikte Türkiye’ye döndü.

İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’den çıkarılan hastalar, Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına ait uçaklarla Esenboğa Havalimanı’na getirildi. Sağlık ekipleri tarafından karşılanan hastalar, ambulanslarla Bilkent Şehir Hastanesi’ne sevk edilecek.

Sağlık Bakanı Koca, Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, “27 hasta ve 13 refakatçi Türkiye’ye getirildi. Türkiye mazlumların yanında olmaya devam edecek. Gazze’de uygun yerlere sahra hastanesi kurmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. Gazzeli hastaların sağlık durumu, Türkiye’den getirilen 9 kişilik uzman sağlık personeli tarafından uçakta ve yolculuk boyunca takip edildi. Bu adım, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik insani yardım ve sağlık alanındaki destek çabalarını bir kez daha vurguluyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.