DOLAR 34,0017 0.29%
EURO 37,8610 0.65%
ALTIN 2.820,360,40
BITCOIN 1963779-3,26%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’den Tel Aviv’e Füze Saldırısı: İsrail’de Panik Anları

Gazze’den Tel Aviv’e Füze Saldırısı: İsrail’de Panik Anları

Gazze Şeridi'nden Tel Aviv'e gerçekleştirilen füze saldırısı, İsrail'de büyük panik yaratırken, Filistin-İsrail çatışmasında tansiyonun yükseldiği bir döneme denk geliyor.

ABONE OL
21 Kasım 2023 13:26
Gazze’den Tel Aviv’e Füze Saldırısı: İsrail’de Panik Anları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze Şeridi’nde devam eden çatışmalarda Filistin direniş grupları, İsrail’in başkenti Tel Aviv’e füze saldırısı düzenledi. Tel Aviv’de sirenlerin çalmasıyla büyük bir panik yaşandı, İsrailliler sığınaklara koşarak güvenli bir yer aramaya çalıştı. Füze saldırısına dair cep telefonu kameraları, başkentteki kaos anlarını saniye saniye kaydetti.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de başlattığı operasyonla, İsrail’in Filistinlilere yönelik ihlallerine karşı kapsamlı bir karşılık verdi. İsrail ordusu ise Gazze Şeridi’ne yoğun hava bombardımanıyla karşılık verdi. Bu süreçte yaşanan çatışmalarda İsrail’e ait 382 askerin hayatını kaybettiği, 5 bin 132 kişinin yaralandığı açıklandı.

Gazze’deki hükümete göre, saldırılarda en az 13 bin kişi öldü, 217 Filistinli ise işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri tarafından kaybedildi. İsrail ordusu, Gazze’deki hastanelere yönelik saldırılarla on binlerce yaralının sığındığı sağlık kurumlarını hedef aldı. Ayrıca Lübnan sınırında Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda 76 Hizbullah mensubu öldü.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.